BIST 10.895
DOLAR 32,20
EURO 34,96
ALTIN 2.502,22
HABER /  SPOR

İstanbuldan Fransaya ateş!

Beşiktaş'ın teknik patronu Jean Tigana, futbol dünyasını sarsacak açıklamalar yaptı.

Abone ol

France Football dergisinin son sayısına demeç veren Tigana, Fransa milli takımının başına 2004'te ''derisinin rengi yüzünden'' getirilmediğini söyledi.

İki yıl önce kendi köşesine çekilen ve geçen ekimden beri İstanbul'da bulunan Tigana, zehir zemberek demecinde ''Fransız futbol dünyasını kendisine ihanet etmekle'' suçladı. ''Kendimi ihanete uğramış hissediyordum ve sustum'' diyen Tigana, Dominique Baudis'in geçen eylülde piyasaya çıkan ''İftira'' adlı kitabını okuduktan sonra sessizliğini bozmaya karar verdiğini anlattı ve ''O kitap yaralarımı depreştirdi'' dedi.

Fransız milli takımının başına geçmeye ''yüzde 200 hazır ve arzulu'' iken, Futbol Ligleri Başkanı Frederic Thiriez'nin, İngiliz Fulham takımının patronu Muhammed Feyyaz'la arasındaki dava yüzünden yaptığı açıklamalara içerlediğini anlattı. Lyon ve Monaco'nun da bir zamanlar teknik patronluğunu yapmış olan Tigana, ''Bugün bütün beklediğim küçücük bir özür, bir kelime...'' dedi ve 30 küsur yıllık geçmişine rağmen dürüstlüğünden şüphe edilmesini içine sindiremediğini vurguladı.

-DERİSİNİN RENGİ-

''Derisinin rengi yüzünden'' Fransız takımının başına getirilmediğini de iddia eden Beşiktaş antrenörü, eski Federasyon Başkanı Claude Simonet'nin ''Bugünkü milli takımda fazlasıyla siyah oyuncu var, bir de siyah antrenör olmaz'' dediğini iddia etti.

Tigana, ''Bu korkunç bir cümle. Oysa ben Simonet'nin hiç de ırkçı biri olmadığına inanıyorum'' dedi.

''Beni yetersiz bulup da elemediler'' diyen Tigana, Muhammed Feyyaz'la arasındaki dava yüzünden devre dışı bırakıldığını, dahası futbol çevrelerinden kulağına geldiğine göre, ''derisinin rengi yüzünden'' milli takımın başına seçilmediğini anlattı. Tigana, bundan böyle Fransa takımının patronluğu için aday olmayacağını da söyledi.