BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Şeyhe göre TETİKÇİ DELİ

Danıştay saldırısı zanlısı Arslan'ı azmettirdiği iddia edilen Salih Kurter'e göre Alparslan Aslan deli.

Abone ol

Danıştay saldırısı zanlısı Arslan'ı azmettirdiği iddia edilen Şeyh Kurter tutuklandı. Kurter'in "Ona iyileşmesi telkininde bulundum" dediği öğrenildi.

Danıştay saldırısının Alparslan Arslan'ın ek ifadesinin ardından gözaltına alınan Şeyh Salih Kurter ve Süleyman Esen "anayasal düzeni cebir ve şiddet kullanarak değiştirmeye teşebbüs eden örgüte üye olmak" suçundan tutuklandı. Ayrıca silahları temin eden Aykut Metin de örgüte yardım suçundan cezaevine gönderildi. Danıştay saldırısı ve Cumhuriyet gazetesine düzenlenen bombalı eylemlerle ilgili emniyette sorguları tamamlanan zanlılar Nejat Uysal, Aykut Metin, Süleyman Esen ve Salih Kurter dün adliyeye sevk edildi.

Kurter'in önceki gece ifade verirken
aniden fenalaşarak bir sürede hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. 83 yaşındaki Kuter'in, Alparslan Arslan'ı Harmantepe Camisi'nde tanıdığını söylediği ve "Buraya gelip giderdi. Tarikatlarla ilgim yok. Onları sevmem, onlar da beni sevmez. Arslan'ın akıl hastası, deli olduğunu biliyorum. Kendisine nasihatler vererek, iyileşmesi telkininde bulundum. Süleyman ile birlikte bizim camiye gelir giderdi" dediği öğrenildi. Bombaları temin ettiği iddia edilen Süleyman Esen ile Glock marka silahları teminle suçlanan Aykut Metin ve Alparslan Arslan'ın Marmara Üniversitesi'nde okudukları yıllarda Üsküdar Ülkü Ocakları'ndan tanıştıkları öğrenildi.

GLOCK ABD ORDUSUNUN
Danıştay saldırısında kullanılan Glock tabancaların ABD ordusuna ait olduğu ortaya çıktı. Emniyet Genel Müdürlüğü, Danıştay saldırısında kullanılan Glock tabancaların seri numarasını İnterpol kanalıyla üretici Avusturya firmasına sordu. Firma, "Bu tabancaları 2005'te ABD ordusuna sattık" dedi. Tabancaların Irak'tan da Türkiye'ye sokulmuş olabileceği kaydedildi. Salih Kurter

Haber: Göksel ÇAĞLAV - Kadir ERCAN
Kaynak: www.sabah.com.tr