BIST 9.530
DOLAR 32,48
EURO 34,79
ALTIN 2.478,70
HABER /  GÜNCEL

Sevil Özyurt kimdir aslen nereli-Bak Sen Gidince Neler Oldu

Sevil Özyurt kimdir, aslen nereli, kaç yaşında öldü soruları usta sanatçının vefatının ardından merak konusu oldu. 1975 yıllarında Beyaz Kelebekler grubuna dahil olan Sevil Özyurt, Sen Gidince adlı şarkıyla Hollanda plak listelerinde bir numaraya kadar yükseldi. eyaz Kelebekler'in dördüncü solisti Sevil Özyurt'un 13 gün önce defnedildiğini duyurdu.

Abone ol

Sevil Özyurt kimdir, aslen nereli, kaç yaşında öldü ve ölüm sebebi neydi soruları merak konusu oldu. Ses sanatçısı Onur Akay, 1976 yapımı ‘Hababam Sınıfı Uyanıyor' filminden, Adile Naşit'in unutulmaz yorumu ile hâlâ hafızlarda olan, ‘Sen Gidince Bak Neler Oldu' isimli şarkıyı söyleyen ve meşhur eden ‘Beyaz Kelebekler'in dördüncü solisti Sevil Özyurt'un 13 gün önce defnedildiğini duyurdu.

Beyaz Kelebekler, 1975 yılında Ercüment Ateş’in bestelediği "Sen gidince Bak Neler oldu" şarkısıyla Hollanda plak listelerinde bile 1 numaraya yükselmiş, Sevil Özyurt ülkede basının büyük ilgisiyle karşılanmıştı.

SEVİL ÖZYURT KİMDİR: Sevil Özyurt 1960'lı yılların sonunda Kabataş Erkek Lisesi'nde okuyan Rıfat Eke, Altan Eke, Ender Akacan, Behzat Kutlubağ, Bülent Ortaç tarafından kurulan Beyaz Kelebekler adlı gruba 1975 yılında dahil oldu. Grup Ercüment Ateş'in bestelediği ve kendisinin seslendirdiği Sen Gidince adlı şarkıyla Hollanda plak listelerinde bir numaraya kadar yükseldi.

Sevil Özyurt daha sonra yerini Semra İleten'e bıraktı."