BIST 9.525
DOLAR 32,67
EURO 34,92
ALTIN 2.523,48
HABER /  POLİTİKA

Sert'ten ABD'ye daha kaç kişi ölecek tepkisi!

Başbakanlık Basın Başmüşaviri Osman Sert, Ankara'daki hain saldırıyı CNN International'a değerlendirdi. ABD ile olan ilişkilerin önemine değinen Sert, Beyaz Saray yönetiminin PYD konusunda karar vermesi gerektiğini söyledi.

Abone ol

Başbakanlık Basın Başmüşaviri Osman Sert'ten ABD'ye PYD tepkisi. Türkiye-ABD ilişkilerinin önemine dikkat çeken Sert, Ankara'daki saldırılara dikkat çekerek "ABD'nin PYD'nin terör örgütü olduğunu anlaması için daha kaç kişinin ölmesi gerekiyor" diye konuştu.

Başbakanlık Basın Başmüşaviri Osman Sert, CNN International'a verdiği röportajda, ABD yönetiminin PYD ısrarını değerlendirdi. Yurt içinde terörün durdurulması için Türkiye'nin gereken adımları attığını söyleyen Sert, sınır dışındaki mücadele konusunda da müttefiklerin gereken adımları atması gerektiğini ifade etti. Sert, Suriye başta olmak üzere terör örgütleriyle gereken mücadelenin geçikmesi halinde, maliyetin de yüksek olacağını söyledi. İşte Sert'in açıklamalarından satır başları;

"Hemen şu köşede PYD saldırısı sonrası 28 Türk vatandaşı hayatını kaybetti. Amerikalı dostlarımızın PYD'nin bir terör örgütü olduğunu anlamaları için daha kaç vatandaşımız YPG, PYD, PKK tarafından öldürülecek, merak ediyorum.

"TERCİHLERİNİ YAPMAK ZORUNDALAR"

Bakın, bu konudaki tercihlerini yapmaları gerek. Tabii ki Amerikalı dostlarımızla görüşmeye, tartışmaya devam edeceğiz ve gerçeği görmelerini bekliyoruz. YPG'nin DAEŞ ile bir savaş verdiğini söylüyorlar ve bu çok büyük bir yalan, bu bir yalan. Zaten Suriye'nin kuzey sınırında bir süredir top atışları gerçekleştiriliyor.

"GEÇ KALIRSAK MALİYETİ O KADAR YÜKSEK OLUR"

Türkiye, kendisinin ve vatandaşlarının güvenliğini sağlamak için tüm meşru haklara sahiptir. Yurt içinde terör örgütünü durdurmak için gerekli tedbirleri alıyoruz. Ayrıca bazı sınır ötesi önlemler de alabiliriz. Ancak bu konuda Türkiye'nin neyi, nasıl, ne zaman, nerede yapacağı mahfuzdur. Biz bu konuda tek taraflı bir önlem almak istemiyoruz. Müttefiklerimizle gerekli önlemleri almak hakkında konuşuyoruz. Yıllardır uçuşa yasak bölge, emniyetli bölge, güvenli bölge diye bas bas bağırıyoruz. Bu adımları ne kadar geç atarsak maliyeti de herkes için o kadar yüksek olacaktır."