BIST 9.720
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.420,76
HABER /  GÜNCEL

Polatlı'daki şehit cenazesinde ağlatan kare

ANKARA’daki bombalı terör saldırısında şehit olan Kıdemli Astsubay Başçavuş Cüneyt Sertel, memleketi Polatlı'da toprağa verildi. Cenaze törenine binlerce vatandaş katıldı.

Abone ol

ANKARA’daki bombalı terör saldırısında şehit olan Kıdemli Astsubay Başçavuş Cüneyt Sertel, Polatlı'da düzenlenen törenle sonsuzluğa uğurlandı. Sertel'in Merkez Çarşı Camisi'nde Cuma namazı sonrası kılınan cenaze namazına 10 bin vatandaş katıldı.

Gözyaşlarının sel olup aktığı törene şehidin ailesi, yakınları, görev arkadaşları, askeri erkan ve siyasi partilerin temsilcileri, milletvekilleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

GÖZYAŞLARIYLA KARŞILANDI

Şehidin naşı, Cuma namazına 20 dakika kala cami önüne getirildi. Bu sırada annesi Hatice Sertel, eşi Serap Sertel ve çocukları Zeynep ile Ceren gözyaşlarını tutamadı. Tabuta sarılan şehidin ailesini görenler de gözyaşlarına boğuldu.

KORTEJ BOYUNCA SLOGANLAR ATILDI

Cenaze namazından önce kısa bir konuşma yapan imamın, "şehide hakkınızı helal edin’ anonsuna, camiyi dolduran kalabalığın "helal olsun" cevabı yeri göğü inletti. Cenaze namazı kılındıktan sonra şehitin naşı askeri manganın omuzlarında top arabasına konuldu.

ŞEHİTLER İÇİN SLOGAN ATILDI

Şehir merkezini dolduran binlerce Polatlılı şehidi sloganlar ve dualarla uğurladı. 500 metre kadar askeri bando eşliğinde devam eden kortej boyunca Türk Bayrağı açan vatandaşlar ’Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez’, ’Şehidim bize hakkını helal et’, ’Kana kan intikam’ sloganları attı.

Şehit Kıdemli Astsubay Cüneyt Sertel'in tabutunun başında gözyaşı döken ailesinden şehidin küçük kızı Ceren uzun süre tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Şehit Kıdemli Astsubay’ın naşı daha sonra top arabasından alınarak cenaze aracına konuldu. Buradan Polatlı Şehitliğine götürülen şehit Astsubay, dualar eşliğinde toprağa verildi. Şehit için saygı atışı yapıldı.