BIST 10.276
DOLAR 32,31
EURO 34,86
ALTIN 2.408,37
HABER /  GÜNCEL

Seri tecavüzcü çıktı

Diş hekimine tecavüz edip boğarak öldüren A.E'nin tam bir suç makinesi olduğu ortaya çıktı

Abone ol

İzmir’de geçen hafta dişlerini temizletmek bahanesiyle randevu alıp gittiği diş hekimi 40 yaşındaki Zekiye Gökşin’i, muayenehanesinde tecavüz edip elleriyle boğarak öldüren 37 yaşındaki A.E. ile suç ortağı 2 kişi, polis tarafından yakalandı. A.E’nin poliste bir "suç makinesi" olduğu ortaya çıktı. A.E’nin 11 yıl önce yine bir diş hekimi kadına tecavüzden hapse girdiği, afla serbest kaldığı anlaşıldı.

GEÇEN cuma günü Eşrefpaşa semti, 474 Sokak 90 numaradaki 23 Nisan Apartmanı’nın zemin katında saat 20.00’de meydana gelen olayda, 16 yıllık diş hekimi Zekiye Gökşin, kardeşi 28 yaşındaki Ender Gökşin tarafından muayenehanesinde çırılçıplak soyulmuş, elleri iple bağlanıp ağzına bez tıkandıktan sonra boğularak öldürülmüş bulundu. Gökşin’in cep telefonu, kredi kartları ve bir miktar parasının da alındığı saptandı. Otopsiside tecavüz edildikten sonra elle boğulduğu belirlenen Zekiye Gökşin’in vücudunda çok miktarda da sperme rastlandı.

KREDİ KARTI ELE VERDİ

Olaydan sonra Zekiye Gökşin’den alınan sperm örneklerinin şüphelilerle karşılaştırılıp DNA testi yapılabilmesi için mahkemeden karar çıkartan polis, gizlilik içinde soruşturma başlattı. Araştırma sırasında, Gökşin’den alınan, ancak ailesince işleme kapattırılan kredi kartının bir bankaya ait ATM şubesinden kullanılmak istendiği belirlendi. Banka görevlilerinin uyarısı üzerine polis, ATM’nin kaydettiği görüntüleri incelemeye aldı.

Görüntülerden zanlının kimliğini belirlemeye çalışan polis, Zekiye Gökşin’in öldürülmesinden 5 gün sonra Hatay semtinde ofisi bulunan İzmir Barosu avukatlarından A.A.A’nın da saldırıya uğramasıyla iki olay arasındaki benzerlikleri dikkate alıp soruşturmayı bu yöne kaydırdı. Kadın avukat A.A.A’dan bir kişi "bıçakla yaralama" davası için randevu almış, ama ofisinde kadın avukata tacizde bulunup sırtından hafif şekilde bıçakladıktan sonra boğmaya kalkmıştı.

AVUKAT TEŞHİS ETTİ

Polis, A.A.A’ya tacizde bulunduktan sonra kaçan saldırganın düşürdüğü ekmek bıçağındaki parmak izlerini, sabıkalı arşivleriyle karşılaştırdı ve 37 yaşındaki "tecavüz, gasp ve hırsızlık" suçlarından sabıkalı A.E’yi tespit etti.

A.E’nin sabıkalı arşivindeki ve bankadan para çekmek isterken ATM kamerasının kaydettiği görüntüleri, daha önce tacizde bulunduğu kadın avukat A.A.A. tarafından teşhis edildi. Teşhisle zanlının A.E. olduğunu kesinleştiren polis, yakalamak için harekete geçti.

Bu sırada, M.T. adlı bir kişi de polisi arayarak suç makinesi A.E’yi Basmane semtinde gördüğünü ve Zekiye Gökşin’e ait kredi kartlarını kullandığını farkettiğini söyledi. M.T. polise A.E. ile Kültürpark alanı içerisinde tanışıp sohbet ettiklerini, asker kaçağı olduğunu söylediğinden, kendi kimliğiyle bir otelde oda tuttuğunu, para çekmek için bankaya gittiklerinde, ablasına ait olduğunu söylediği kredi kartından para çekmeye çalıştığını, bu sırada kartın üzerinde "Zekiye Gökşin" yazısını okuduğunu, daha sonra kartın gazetelerdeki haberlerde geçen diş hekimine ait olduğunu anladığını anlattı.

M.T’nin zanlı A.E’nin Alsancak, Basmane bölgesinde dolaştığını anlatması üzerine polis, operasyonlarını bu yönde yoğunlaştırdı. Cinayeti aydınlatmak için kurulan 15 kişilik özel ekip, A.E’yi önceki gece geç saatlerde Alsancak semtinde dolaşırken yakaladı. A.E’nin Basmane’deki bir otelde de cezaevinden arkadaşı "gasp" suçundan sabıkalı 33 yaşındaki T.K. ile ihbarcı M.T. yakalandı. Adliyeye sevkedilen 3 zanlı tutuklandı.

Öldürmeden önce dişini temizletmiş

Zanlı A.E. Cinayet Büro Amirliği’ndeki sorgusunda cinayeti soğukkanlılıkla anlattı. A.E, Zekiye Gökşin’i öldürmeden bir gün önce dişlerini temizletmek için telefonla randevu aldığını, ertesi gün randevu saatinde gidip dişlerini temizlettiğini, işlemin bitmesinin ardından yalnız olan Gökşin’i, bıçakla tehdit edip etkisiz hale getirdiğini söyledi. A.E, Gökşin’i, yere yatırdıktan sonra dışarıda bekleyen cezaevinden arkadaşı T.K’yi yanına çağırdığı, sırayla tecavüz ettikten sonra elleriyle boğup öldürdüğünü belirtti.

İyi ki yakaladınız, çok can yakacaktım

A.E’nin sorgusunda, yakalanmadan önce de kendisine hedef seçtiği İzmir’deki birçok kadın avukat ve diş hekiminden randevu aldığı saptandı. A.E. yakalandığında polislere "İyi ki yakaladınız, Daha çok kişiden randevu almıştım, daha çok can yakacaktım" dediği belirtildi. A.E’nin, suç işlerken, basit ve kolay olması nedeniyle diş hekimlerinden randevu aldığı, eski hükümlü olduğunu söyleyerek avukatlardan randevu talep ettiği kaydedildi. A.E’nin, diş hekimi Zekiye Gökşin’i öldürdükten sonra dolaşırken karşılaştığı yakın arkadaşlarına "Dişlerimi temizlettim, nasıl olmuş" ve "Bir kadınla birlikte oldum, rahatladım" diye konuştuğu ileri sürüldü.

Hayatını tecavüz ve gaspla geçirmiş

Dosya incelemesinden A.E’nin 1989 yılında Manisa’nın Turgutlu İlçesi’nde küçük yaşta kızı alıkoymak ve kızlığını bozmak suçundan cezaevine girdiği, 1992 yılında CMUK’ta yapılan değişiklikten yararlanarak tahliye edildiği belirlendi.

Suç dosyasına göre A.E. 6 Temmuz 1995 tarihinde de Eşrefpaşa Caddesi üzerinde kadın diş hekimi B.S’ye aynı şekilde muayenehanesinde tecavüz edip kolye, alyans ve saatini gasp edip kaçtı.

Birkaç gün sonra Güzelyalı Semti’nde bir doktorun yazıhanesinde çalışan sekreter kıza tecavüzde bulunup gasp yapan A.E. aynı hafta içinde Karataş Semti’nde Diş hekimi A.B.’ye tecavüze kalkışınca çevreden yetişenler tarafından suçüstü yakalandı. Bu üç olaydan yargılanan A.E., önce ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı, sonra bu ceza 36 yıl hapse indirildi.

1995 yılında girdiği cezaevinden İnfaz Yasası’na göre 2013 yılında çıkması gereken A.E. kamuoyunda "Rahşan Affı" olarak bilinen Şartla Salıverme ve Cezaların Ertelenmesi’ne Dair Kanun’dan yararlanıp geçen yıl eylül ayında tahliye edildi.

A.E. tahliye olduktan sonra Aydın’ın Söke İlçesi’nde "dolandırıcılık" suçuna karıştı, bu suçtan 3 ay Kuşadası Cezaevi’nde kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.

A.E’nin ilk gasp ve tecavüz olayından sonra yakalandığında sırtına "Ayşe" diye dövme yaptırdığı görüldü. A.E’nin bu olayın ardından sağ el parmaklarının içine her parmağına bir harf gelecek şekilde ilk kurbanı B.S’nin adını dövme şeklinde yazdırdığı dikkat çekti.