BIST 10.267
DOLAR 32,24
EURO 34,72
ALTIN 2.407,62
HABER /  POLİTİKA

Hocadan Erdoğana sert uyarı

Erbakan, Lübnan'a asker gönderilmesi konusunda eski talebesini uyardı

Abone ol

Kapatılan Refah Partisi'nin son genel başkanı Necmettin Erbakan, Lübnan'a asker gönderilmesi tartışmalarıyla ilgili olarak, ''Tarihi bir olayın içine yürümekteyiz. Eski arkadaşlarımıza söyleyeyeceğim şu; sakın ha Lübnan'a asker göndermeye kalkışmayın'' dedi.

Balıkesir'in Edremit ilçesi Altınoluk beldesindeki yazlığında tatilini geçiren Necmettin Erbakan, Ayvalıburun Camii'nde cuma namazı kıldıktan sonra avluda gazetecilere açıklamalarda bulundu.

İsrail'in ırkçı davrandığını, dünyanın efendisi olma hedefine ulaşmak için 5765 yıl önceki inançları doğrultusunda çalıştığını savunan Erbakan, bu ülkenin ''Büyük İsrail'' hedefi doğrultusunda, Afganistan ve Irak'ın işgal edildiğini, Filistin'deki katliamın Lübnan'a kaydırıldığını, Hizbullah kadrolarıyla başedilemeyince hilelere başvurulduğunu, bunun için de BM'ye barış gücü kararı aldırıldığını ileri sürdü.

Erbakan, İsrail'in, BM vasıtasıyla kendi yapamadığını diğer ülkelere yaptırmak istediğini iddia ederek, şöyle konuştu:

''BM kararı, barış gücü değil, İsraile yardım gücü kararıdır. Çünkü ortada barış diye birşey yok. Ne barışıymış! Orada Hizbullah'ı silahsızlandırmak, İsrail'in önünü açmak, İsrail'e yardım gücünü maşaları vasıtasıyla ortaya koymak için alınmış bir karardır. Ne üzücüdür ki; AK Parti yöneticileri İsrail'e hizmet için, daha kararın mahiyeti belli olmadan, (biz hazırız askerimizi oraya göndermek için) diye ortaya çıktılar.'' Erbakan daha sonra, şunları kaydetti: ''Bu kararı, her türlü baskıyla salı günü meclisten geçirtmek için ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar. Tarihi bir olayın içine yürümekteyiz. Eski arkadaşlarımıza ağabeylik vazifemizi yapmak için bu toplantıyı yapıyorum. Onlara söyleyeceğim şu; sakın ha Lübnan'a asker göndermeye kalkışmayın. Bu, hayatınız boyunca yapacağınız en büyük hata ve kara bir gündür.''

Barış gücünün, İsrail'i korumak ve Hizbulllah'ı silahsızlandırarak Lübnan'ın kolayca işgal edilmesi anlamı taşıdığını, sonraki aşamanın Suriye ve Türkiye'nin de alınması olduğunu kaydeden Erbakan, buna hizmet edilmemesi gerektiğini söyledi.

Erbakan, şöyle konuştu:

''(Efendim ben o mahiyette göndermiyorum) diyerek, çocukça kendini de, milleti de aldatamazsın. Sen o mahiyetle gönderiyorsun, İsrail'in gözüne girmek için gönderiyorsun. Şimdi kendilerine hatırlatıyorum. Bütün bu baskılarınızla asker gönderilecek olursa bilesiniz ki ilk gelecek cenaze sizin sonunuzdur. Orada bir Hizbullah insanı, kendi vatanını savunmak için İsrail'e hizmet için gelmiş olan BM gücüne savaş açarsa çok haklı olur, oraya gidip de İsrail'e yardım edenler haksız olur. Buradan gelecek ilk cenaze AK Parti'nin sonu olur.'' Erbakan, alınacak kararın tarihi sonuçlar doğuracağını, bu nedenle aklı başında, vatanını, milletini seven bir insanın bu kararın altına imza atmasının mümkün olmadığını savundu.

Erbakan, şu görüşleri ortaya koydu:

''Bugün çok üzülerek gördüm; (eğer buraya asker göndermezsek tarihimize ihanet etmiş oluruz) diyor. Dünyada bundan daha ters konuşma olur mu? Asker gönderirsen tarihimize ihanet etmiş olursun. Bu kararı vermenin vebali çok büyüktür. Kimse bu vebalin altına girmemeli.

AK Parti'nin içindeki arkadaşlarımıza sesleniyorum; ölecek miyiz evet, kıyamet olacak mı elbette, hesap günü olacak mı evet... Ben sizin ağabeyinizim size nasihat ediyorum. Bugün gelip geçer. şimdi böyle bir olay gelmiş. Siz bu vahim faciayı işlemiş olursanız en büyük günahı işlemiş olursunuz. Kendinize acımanız lazım. Bu nasihatlardan ders alın. Bunların hepsi gelip geçer. İnsanın elinde amel defteri kalır, bunun içine bin yıllık ecdadının aksine olarak sicil defterine bunu yazdırmak istiyorsan, buyur. İşte salı günü, 'evet' de yazılsın ama yazıktır kendine acı. Bu işin ahireti de var. Hem bu dünyada hem orada kimsenin yüzüne bakamazsın. Sakın ha bu günahın, vebalin altına girmeyin. Size ağabeyiniz olarak sesleniyorum, bunun hesabını veremezsiniz. Ecdadınızın izinde yürüyerek bu tezkereye 'hayır' deyin.''