BIST 10.268
DOLAR 32,29
EURO 34,80
ALTIN 2.410,65
HABER /  SPOR

Serhata 10 üzerinden 10

Anderlecht'te, yaşanan krize Serhat Akın son verdi.

Abone ol Anderlecht'te, Şampiyonlar Ligi'nde Fenerbahçe'ye elenmelerinin ardından yaşanan krize Serhat Akın son verdi.

Milli futbolcu dün akşam oynan UEFA Kupası 1. Tur rövanş karşılaşmasında Rapid Wien'e attığı golle takımını kupada gruplara taşırken, Belçika basınından da 10 üzerinden 10 aldı.

Belçika basınında maçla ilgili çıkan haberlerde Serhat Akın'ın golüyle Anderlecht'in yüzüne kapanan kapıların tekrar açıldığı ve milli futbolcunun golünün Anderlecht Teknik Direktörü Frank Vercauteren'in geleceğini kurtardığı belirtildi.

Her iki maçta da attığı golle takımını UEFA Kupası'nda gruplara taşıyan Serhat'a tam not veren Belçika basını "Serhat Belçika futbolunu kurtardı", "Yüzümüzü Serhat güldürdü" başlıklarını kullanırken, Çek milli futbolcu Jan Polak'ın sağ kanattan yaptığı ortaya kale ağzında sağ ayağının dışıyla topu kalecinin yanından ağlara yollayan Serhat'ın golü Belçika televizyonlarında defalarca gösterildi.

Gazete haberlerinde, Serhat'ın 77. dakikada yerini Arjantinli Nico Futos'a bırakması ise teknik direktör Frank Vercauteren'in bir taktiği olarak yorumlandı.

UEFA Kupası'na 3 takımla başlayan Belçika'yı, Standard Liege ve Club Brugge'un elenmesiyle gruplarda bir tek Anderlcht temsil edecek.