BIST 10.277
DOLAR 32,30
EURO 34,71
ALTIN 2.389,92
HABER /  GÜNCEL

Kaza geliyorum dedi

Cipe kapasitesinden fazla bindiler. Emniyetsiz şekilde yolculuğa çıktılar. Sonra;

Abone ol

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde, 1 kişinin öldüğü ve 8 Hollandalı turistin yaralandığı safari cip kazasından yaklaşık 15 dakika önce bir gazetecinin, kapasitesinden fazla yolcu taşıyan cipin fotoğrafını çektiği ortaya çıktı.

Alanya'daki yerel Yeni Alanya gazetesinin sahibi ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Ali Dim, dün saat 11.30 sıralarında meydana gelen, sürücü 52 yaşındaki Kani Yalçın'ın öldüğü ve 8 Hollandalı turistin de yaralandığı safari cipi kazadan 15 dakika önce görüntüledi. Fotoğraflarda, kaza yapan safari cipinin kapasitesinden fazla yolcu aldığı ve içindeki Hollandalı turistlerin de emniyetsiz bir şekilde cipin kenarındaki demirlere tutunarak seyahat ettiği görüldü. Cipte oturacak yer bulamayan Hollandalı bir turistin ise stepne lastiği üzerinde yolculuk yaptığı belirlendi. Bu karelerin kaydedilmesinden yaklaşık 15 dakika sonra, dar ve bozuk bir yola giren Kani Yalçın'ın kullandığı 07 NZ 473 plakalı safari cipi, Oba Beldesi Kızılcaşehir Köyü Karakocalı Mevkii'ndeki ormanlık arazide devrildi. Cipin altında kalan sürücü Kani Yalçın olay yerinde hayatını kaybetti. 8 Hollandalı turist ise şans eseri kazayı hafif sıyrıklarla atlattı. Yaralılar; Alex Nendel, Wolt Jer Boumenke, Argerth Jonssen, Rit Van Derdong, Albert Nemdels, Hannie Nemdels, Pvan Den Boonen ve Avon Schijdel, Özel Can Hastanesi'nde tedaviye alınırken, kazayla ilgili de soruşturma başlatıldı.

KEŞKE POLİSİ ARASAYDIM

Kazadan 15 dakika önce cipin fotoğraflarını çektiğinde gazetesinin yazı işleri müdürünü arayıp, “Salkım saçak ölüm yolculuğundaki bir cipi çektim. Faciaya davetiye çıkarıyorlar. Bu fotoğrafları kullanıp, insanları uyaralım'' dediğini aktaran Mehmet Ali Dim, cipin kaza yaptığını öğrenince şoke olduğunu söyledi. Dim, “Kaza beni çok üzdü. O fotoğrafı, yapacağımız haberde kullanıp, insanları uyarmak için çekmiştim. Ama fırsat kalmadı. Keşke polisi arayıp ihbar etsem ve cipi durdurtsaydım'' dedi.