BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.425,56
HABER /  GÜNCEL

Şenol Kazancı kimdir aslen nereli? Anadolu Ajansı'nı yönetiyor

Anadolu Ajansı Genel Müdürü Şenol Kazancı 44 yaşında ve aslen Trabzonlu, evli olan Kazancı'nın 2 kızı bulunuyor.

Abone ol

Anadolu Ajansı Genel Müdürü Şenol Kazancı 31 Mart 2019 seçim sonuçları ile birlikte gündeme oturan isimlerden biri oldu. Ekrem İmamoğlu Şenol Kazancı'nın istifasını istedi ve "Benim cebimdeki paranın bir kısmı şu anda AA’nın genel müdürünün cebinde. Hepimizin vergisiyle AA görev yapıyor ve Türkiye’nin haber alma kaynağı durumunda ama vazifesini yerine getirmiyor" dedi. 

Peki kimdir Şenol Kazancı? 

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi mezunu olan Kazancı, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. TVNET haber kanalının genel yayın yönetmenliğini yapan Kazancı 2011 yılına kadar aynı zamanda Yeni Şafak Gazetesi'nde de yazarlık yaptı. Kazancı 2011 yılında Başbakan Başdanışmanlığı görevine getirildi.

Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesinden sonra Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı görevine getirilen Şenol Kazancı eş zamanlı olarak Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Başkanlığı görevini de yürüttü. Şenol Kazancı evli ve Zeynep ile Ayşe isimli 2 kızı bulunuyor. 

Şenol Kazancı niye tartışma konusu oldu? 
31 Mart 2019 seçimlerinde Anadolu Ajansı sonuçları yayınlayan abonelerine yayın akışını saat 23.20'de, Binali Yıldırım öndeyken durdurdu. Ertesi gün saat 10.00'a kadar da sonuçları yayınlamadı. YSK açıklama yapınca AA verileri yayınladı.