BIST 9.916
DOLAR 32,48
EURO 34,77
ALTIN 2.442,08
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

Ankara il başkanı sayı verdi tam 3 bin sandıkta usulsüzlük var

ANKARA'da resmi olmayan sonuçlara göre Mansur Yavaş kazanmış gözüküyor. Ancak AK Parti il başkanı 3 bin sandıkta usulsüzlük yapıldığını ve itirazda bulunduklarını söyledi.

Abone ol

AK Parti Ankara İl Başkanu Hakan Han, Ankara'da tespit ettikleri seçim usulsüzlükleri için itirazda bulunduklarını belirtti. 25 ilçede oyların tümüne itiraz ettiklerini belirten şu ifadeleri kullandı:

"Elde edilen hataları ve eksiklikleri tespit ettik, ilçe seçim kurullarına itirazlarımızı gerçekleştirdik. Maksadımız şudur, vatandaşın iradesi ne ise sandığa o yansısın. Bütün mücadelemiz onun içindir. Oyların heba edilmesine razı gelemeyiz. Elde edilen hataları ve eksiklikleri tespit ettik, ilçe seçim kurullarına itirazlarımızı gerçekleştirdik. Maksadımız şudur, vatandaşın iradesi ne ise sandığa o yansısın. Bütün mücadelemiz onun içindir. Oyların heba edilmesine razı gelemeyiz.

108 bin oy geçersiz
3 milyon 362 bin 39 oy kullanıldı. Bu oyların 108 bininin geçersiz sayıldığı tespit edildi. Bunun yanında pek çok sandıkta sandık tutanaklarının farklı bir şekilde birleştirildiği ve bunun sayım döküm cetvellerimizle uyuşmadığı tespit edilmiştir.

25 ilçede itiraz ettik
Ankara’da 25 ilçede itirazlarımızı öncesinde seçim kurullarına şimdi de ilçe seçim kurullarına gerçekleştirdik. Bariz usulsüzlükler var. Bunların itirazlarımız neticesinde aydınlanacağını ve hiçbir oyun boşa gitmeyeceğini umuyorum. 3 bin 217 sandıkta, bu da sandıkların üçte birine tekabül ediyor, usulsüzlüklere itiraz ettik. Büyükşehirdeki oyların tümüne de itiraz ettik.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Yeni belediye başkanlarının maaşına bakın! Büyükşehir tarifesi farklı
Foto Galeri Yeni belediye başkanlarının maaşına bakın! Büyükşehir tarifesi farklı Galeriye Gözat