BIST 9.717
DOLAR 32,57
EURO 34,97
ALTIN 2.444,80
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Adıyaman'ın Tut, Sincik ve Kahta ilçe seçim sonuçlarına AK Parti'den itiraz

AK Parti Adıyaman İl Başkanı Mehmet Dağtekin, seçim yarışlarının kıyasıya geçtiğini belirterek Tut, Kahta ve Sincik ilçeleri ile Bölükyayla beldesindeki seçim sonuçlarına itiraz etti.

Abone ol

AK Parti Adıyaman İl Başkanı Mehmet Dağtekin, yaptığı açıklamada, Kahta Tut ve Sincik ilçeleri ile Bölükyayla beldesinde kıyasıya bir seçim yarışı yaşandığını belirtti.

Ayrıca AK Parti Adıyaman İl Başkanı Mehmet Dağtekin, Tut ilçesinde CHP adayı Mehmet Kılıç, Sincik ilçesinde bağımsız aday Mehmet Buz, Kahta ilçesinde Saadet Partisi adayı İbrahim Yusuf Turanlı ve Kahta ilçesine bağlı Bölükyayla beldesinde MHP adayı Gaffari Akkuş'un kazandığı kesin olmayan seçim sonuçlarına ilişkin itiraz dilekçelerini ilçe seçim kurullarına verdi. 

Geçersiz oy ve hatalardan dolayı
Az farkla kaybettikleri bu yerlerdeki sonuçlara, geçersiz oylar ve birleştirme tutanaklarındaki hatalar dolayısıyla itiraz ettiklerini aktaran Dağtekin, şöyle devam etti:

"Allah, memleket ve adaylarımız hakkında hayırlısını nasip etsin. Adıyaman'da çok centilmence bir yarış oldu. En ufak bir sıkıntı olmadı. Birlik ve beraberlik içerisinde seçimimiz sonuçlandı. Adıyaman merkezde yüzde 53'ün üzerinde oyla belediyeyi aldık."

En kısa sürede...

Dağtekin, ilçe seçim kurullarına ıslak imzalı dilekçe ile itirazlarını yaptıklarını ve en kısa süre içerisinde itirazların karara bağlanacağını sözlerine ekledi. 

BU FOTO GALERİYE BAKIN
AK Parti ve MHP birçok il ve ilçede seçim sonucuna itiraz etti oylar yeniden sayılıyor
Foto Galeri AK Parti ve MHP birçok il ve ilçede seçim sonucuna itiraz etti oylar yeniden sayılıyor Galeriye Gözat