BIST 9.943
DOLAR 32,45
EURO 34,79
ALTIN 2.443,96
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

Seçim sonuçları için YSK'ya itiraz saat 15.00'da bitti Yalova'da itiraz var

2019 yerel seçimlerine itiraz süresi saat 15.00'da sona ererken Yalova'da AK Parti'den sonuçlara itiraz geldi

Abone ol

31 Mart 2019 yerel seçim sonuçları için ilçe seçim kurumlarına yapılan itirazlar sona erdi. YSK seçime itiraz için saat 15.00'a kadar süre vermişti. İtiraz süresinin dolmasından önce bir çok ilden itiraz geldi. Yalova'da bu illerden biri oldu. 

AK Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar,  Yalova Belediye Başkanlığı seçim sonuçlarıyla ilgili incelemelerde bulunduklarını belirterek, toplantının ardından İlçe Seçim Kuruluna itirazda bulunacaklarını ifade etti.

AK parti'ye sıfır oy yazılmış

Muğlim Bağatar duruma ilişkin şu bilgileri verdi:
-"İl Seçim İşleri Başkanlığımız tarafından yapılan inceleme ve araştırma sonrasında bir takım hatalı ve eksik yazımlar tespit edilmiş bulunmaktadır. 1102 numaralı sandıkta AK Parti'nin almış olduğu 140 oya karşılık, sandık birleştirme tutanağında AK Parti'ye 17 oy yazılmış. Bu ve buna benzer birtakım hatalardan dolayı rakamlarda ciddi miktar AK Parti'nin oyları kayba uğramıştır.

-1124 numaralı sandıkta AK Parti 105 oy. Altta ıslak imzaları da var. Fakat sandık birleştirme tutanaklarına baktığımızda AK Parti'ye sıfır oy yazılmış. Sizler de takdir edersiniz sıfır oy alınması imkansızdır.

-İstanbul’da olduğu gibi her sandıkta bir oy, 244 sandık var. Burada 1 oy değişikliği olduğu zaman sonucun doğrudan değişebileceğini bir durumla karşı karşıyayız. Dolayısıyla seçimi ekibimiz, hukukçularımız çok titiz bir biçimde çalışma yaptılar, hassasiyetle ve dilekçemizi hazırladık. Bugün giderek YSK'ye başvuruda bulunacağız. 

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Üniversiteden ev arkadaşı çıktı Fatih Portakal ve Ekrem İmamoğlu'na bakın
Foto Galeri Üniversiteden ev arkadaşı çıktı Fatih Portakal ve Ekrem İmamoğlu'na bakın Galeriye Gözat