BIST 9.722
DOLAR 32,53
EURO 34,82
ALTIN 2.441,18
HABER /  POLİTİKA

AK Parti'den İstanbul sonuçlarına itiraz: 2675 oy YSK'da sıfır olarak gözüküyor

AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, "Yaklaşık 2675 oy YSK'da sıfır olarak gözüküyor" açıklaması yaptı.

Abone ol

İSTANBUL ve ilçelerindeki seçim sonuçları için AK Parti itirazını yaptı. Seçim kurullarına itirazlar saat 15.00'da sona ererken AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, başvurulara ilişkin bilgi vermek için basının önüne çıktı. 

Şenocak, "Tüm itirazlarımızı, 39 ilçe seçim kuruluna bugün saat 15.00 itibariyle teslim ettik" dedi.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Şenocak'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

Gerekli hukuki adımları atacağız

-"Yıldırım'ın 153 oyu, tutanağa 127 diye işlenmiş. Mevzuata aykırı hile ve usulsüzlükler tespit ettik. Yaklaşık 2675 oy YSK'da sıfır olarak gözüküyor"

-Zarfta bir pusula yok diye oy geçersiz sayılmış. Mevzuata aykırı hile ve usulsüzlükler tespit ettik. Memurlar için gerekli hukuki adımları atacağız. 

İstanbul sonuçları için itiraz yapıldı

-Tüm itirazlarımızı, 39 ilçe seçim kuruluna bugün saat 15.00 itibariyle teslim ettik. Oyların ilk olarak kayda geçirildiği ıslak imzalı ve mühürlü sandık sayım döküm cetvelleriyle sandık sonuç tutanakları ve YSK'ya bildirilen oylar arasında fahiş farklar tarafımızca tespit edilmiş ve itirazımıza konu edilmiştir. 

İBB'ye ilişkin oyların yeniden sayılması ve maddi hata ve usulsüzlükler vatandaşın hür iradesinin sandığa yansımasına halel getirmiştir.

319 bin 570 geçersiz oyla karşı karşıyayız. Zarfın içindeki bir pusulanın eksik olması nedeniyle binlerce oyun geçersiz sayıldığını tespit ettik. 

"Sıfır olarak kaydedemezsiniz"

-Seçmenlerimizin hakkını hukukunu koruyacak şekilde hareket etmemiz gerekiyor. Görevini hakkıyla yerine getiremeyenler veya farklı şekilde yansıtanlarla ilgili bahsediyorum. Sıfır olarak kaydedemezsiniz. 

"Bu tepkiyi vermesi manidar"

-CHP'nin adayı geçersiz oyların açılarak yeniden sayılması konusundaki rahatsızlığını ifade etti. Bu tepkiyi vermesi manidar. 

BU FOTO GALERİYE BAKIN
AK Parti ve MHP birçok il ve ilçede seçim sonucuna itiraz etti oylar yeniden sayılıyor
Foto Galeri AK Parti ve MHP birçok il ve ilçede seçim sonucuna itiraz etti oylar yeniden sayılıyor Galeriye Gözat