BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

İYİ Parti'de deprem! Ümit Özdağ istifa etti, Koray Aydın'dan açıklama geldi

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, Divan Kurulu üyeliğinden istifa etti. Koray Aydın ise istifa ettiği yönündeki iddialarının ardından bir açıklama yaparak görevinin başında olduğunu duyurdu.

Abone ol

31 Mart yerel seçimlerinin ardından İYİ Parti'de kritik bir istifa yaşandı. Partinin genel başkan yardımcısı Ümit Özdağ'ın Divan Kurulu üyeliğinden istifa ettiği öğrenildi. Özdağ'ın genel başkan yardımcıları Koray Aydın ve Musavvat Dervişoğlu'nun parti içi politikalarına ve bu politikalar sonucu ortaya çıkan olumsuz seçim sonuçlarına tepki olarak bu kararı aldığı ileri sürüldü. 

İYİ Parti Genel Sekreteri Cihan Paçacı ise Özdağ’ın istifasıyla ilgili yazılı bir açıklama yaparak şu ifadelere yer verdi;

“Partimizin kurulduğu günden bu yana, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Prof. Dr. Sayın Ümit Özdağ, bugün itibarıyla, bu görevinden ayrılmıştır. Sayın Özdağ bu kararı, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener ile geçtiğimiz ay yaptığı istişarenin ardından, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki çalışmalara yoğunlaşmak üzere almıştır. Aziz Milletimizin bilgisine sunarız.” 

Koray Aydın: Görevimin Başındayım

Ümit özdağ'ın ardından Koray Aydın'ın da istifa kararı alarak genel başkan yardımcılığı ve başkanlık divanındaki görevini bıraktığı iddia edildi. Ancak Aydın Twitter hesabından bir açıklama yaparak görevinin başında olduğunu duyurdu. Koray Aydın açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"İYİ Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevimden istifa ettiğim yönündeki haber ve yorumlar kesinlikle doğru değildir. Görevimin başındayım. Kamuoyuna, @iyiparti ailesine ve aziz milletimize önemle duyurulur."

Hiçbir Belediyeyi Kazanamadılar 

Özdağ'ın siyaset kulislerine bomba gibi düşen istifa kararının ardından henüz resmi bir açıklama gelmedi. Ancak İYİ Parti'nin yerel seçimlerde istediği başarıyı yakalayamamasının bu kararda etkili olduğu ileri sürüldü. İYİ Parti, 31 Mart yerel seçimlerinde hiçbir ilde belediye başkanlığını alamazken sadece 21 ilçe belediyesi ile yetindi. 

Burhanettin Kocamaz Olayı

Öte yandan Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Burhanettin Kocamaz'ın, İYİ Parti teşkilatının listeleri geç teslim etmesi nedeniyle aday olamamasın sorumlusu Koray Aydın gösterilmişti. Meral Akşener'in 'içeriden vurulduk' açıklamasının ardından Aydın istifaya çağırılmıştı.

"Mersin Skandalının Tek Sorumlusu Koray Aydın'dır" 

Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu da konuya ilişkin bir yazı kaleme alarak, "'İhanet' dediğiniz Mersin skandalının tek sorumlusu vardır o da Genel Başkan Yardımcınız ve İYİ Parti Teşkilat Başkanı Koray Aydın'dır. Hemen istifa etmesi ya da görevden alınması gerekir ki açık ve net söyleyeyim parti teşkilatlarındaki dağınıklık da ortadan kalkacaktır." ifadelerini kullanmıştı.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
AK Parti ve MHP birçok il ve ilçede seçim sonucuna itiraz etti oylar yeniden sayılıyor
Foto Galeri AK Parti ve MHP birçok il ve ilçede seçim sonucuna itiraz etti oylar yeniden sayılıyor Galeriye Gözat