BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İYİ Parti'den Balıkeskir yerel seçim sonuçlarına itiraz

Seçim sonuçlarına yapılan itirazlar 15:00'da sona ererken İYİ Parti, Balıkesir'deki henüz kesinleşmeyen seçim sonuçlarına itirazda bulundu.

Abone ol

İYİ Parti İl Başkanı Nedim Tuna, İYİ Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Ok ve parti yöneticileriyle birlikte Balıkesir Adliyesinde açıklama yaparak, teşkilatlarına iletilen ıslak imzalı seçim tutanaklarını incelediklerini söyledi.

Seçim tutanaklarında usulsüzlüklerin fazla olduğunu ileri süren Tuna, "Aşağı yukarı 2 bine yakın sandıkta yüzde 3'ten fazla geçersiz oy olduğu tespit edildi." dedi.

300'e yakın sandıkta da büyük partilerin yüzde 75'ten fazla oy aldığı tespitlerinin olduğunu belirten Tuna'nın ardından konuşan İsmail Ok da seçimin üzerinden iki gün geçmesine rağmen Balıkesir'de milli iradenin tecelli etmediğini öne sürdü.

5 yıl şaibeli geçmesin
Milli iradenin tecelli etmesini istediklerini vurgulayan Ok, "Bizim için kimin çıktığı önemli değil. Balıkesir'de oy kullanan vatandaşlarımızın oylarının, sandık sonucunda hakkaniyetle sayılıp tespit edilip milli iradenin tecelli edilmesini istiyoruz. AK Parti'liler ve özellikle Yücel Yılmaz şaibeli bir şekilde bu 5 yılın geçmemesi istemiyorsa adaletin tecelli etmesi için bizden daha çok çalışmalı." dedi.

İYİ Partili heyet daha sonra kesin olmayan sonuçlara itirazda bulunmak için Merkez Altıeylül ve Karesi İlçe Seçim Kuruluna dilekçe verdi. İYİ Parti Balıkesir'in 20 ilçesinde benzer itirazlarda bulundu.

Yalova ilçelerinde ayrı partilerden itirazlar

CHP Yalova İl Başkanı Nur Koçak, Çınarcık ilçesinde geçersiz oylar için ilçe seçim kuruluna itirazda bulunduklarını bildirdi. Öte yandan AK Parti Altınova İlçe Başkanı Hasan Zafer de ilçeye bağlı Kaytazdere beldesinde seçim sonuçlarına itiraz edildiğini belirtti.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
AK Parti ve MHP birçok il ve ilçede seçim sonucuna itiraz etti oylar yeniden sayılıyor
Foto Galeri AK Parti ve MHP birçok il ve ilçede seçim sonucuna itiraz etti oylar yeniden sayılıyor Galeriye Gözat