BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,74
ALTIN 2.496,69
HABER /  GÜNCEL

'Seni iyi ederim' dedi yakayı ele verdi

Televizyon programlarında Havas ilmi ile insanlara Kuran-ı Kerim yoluyla şifa dağıttını anlatan Y.C bakın nasıl yakalandı

Abone ol

Televizyon programlarında Havas ilmi ile insanlara Kuran-ı Kerim yoluyla şifa dağıttını anlatan Y.C, bir kadını hoca olduğunu söyleyip derdinden kurtaracağı vaadiyle kandırınca yakalandı

Habertürk'ün haberine göre Bir dönem çıktığı televizyon programlarında Havas ilmi ile insanlara Kuran-ı Kerim yoluyla şifa dağıttını anlatan ve hakkında kesinleşmiş 6 yıl hapis cezası bulunmasına rağmen yakalanamayan Y.C., ruhsal sorunları bulunan kadını, kendisini hoca olarak tanıtıp dolandırmak isteyince yakalandı.

Bir dönem televizyon ekranlarının sabah programlarına çıkıp, 'medyumlara, falcılara, büyü yaptığını söyleyenlere savaş açtım" diyen ve hakkında kesinleşmiş 6 yıl hapis cezası olmasına rağmen bir türlü yakalanamayan Y.C. sahte kimlikle bir kadını, hoca olduğunu söyleyip derdinden kurtaracağı vaadiyle kandırınca yakalandı.

İddiaya göre Y.C.'yi yakalatan olay şöyle meydana geldi;

Ruhsal sorunları olan 40 yaşındaki bir kadın internetteki bir siteye üye oldu. Burada kendisini Y. adlı hoca olarak tanıtan bir kişiyle yazışmaya başladı. Sağlık sorunları olduğunu yazan kadına Y., "Kızım ben seni iyi ederim" dedi. Ardından da yapması gerekenleride aktardı. Uşak'ta yaşayan kadın, Y.'nin kendisinden tütsü ve diğer malzemelerin alınabilmesi için istediği 500 lirayı verilen hesaba yatırdı.

Görümcesiyle birlikte İstanbul'a gelen kadın, Kilyos'da verilen adrese gitti. Tek isteği biran önce iyileşmek olan kadın, Y.'nin kendisi için yaptıklarının sonuç vermemesi üzerine şüpheye kapıldı. Son görüşmesinde ise dolandırıldığını fark etti. Hemen durumu cep telefonundan gizlice jandarmaya ihbar etti. Olay yerine baskın yapan jandarma, Y. ile kadını aynı masada buldu. Kadın şikayetçi oldu.

Gözaltına alınan sahte hocanın üzerinden çıkan kimliğin başka birine ait olduğu belirlendi. Yapılan parmak izi incelemesi sonucunda ise şüphelinin bir dönem televizyonlara çıkarak medyumlara ,falcılara, büyü yaptığını söyleyenlere savaş açtığını söyleyip, Havas ilmi ile insanlara Kuran -Kerim yoluyla şifa dağıttını anlatan Y.C adlı kişi olduğu ortaya çıktı.Y.C.'nin başka suçtan dolayı 6 yıla kadar kesinleşmiş hapis cezazı olduğu emniyetin tüm aramalarına rağmen bulunamadığı ortaya çıktıb
Y.C işlemlerinin tamamlanmasının ardından kendisine yardımcı olan iki arkadaşıyla birlikte Sarıyer Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edildi. Y.C tutuklanıp Metris Cezaevine gönderildi.

ASIL MESLEĞİ MALİ MÜŞAVİR
Havas ilmini yıllar önce bir suçtan dolayı girdiği cezaevinde yattarken öğrendiğini bir röportajında anlatan Y.C.'nin asıl mesleğinin mali müşavir olduğu bildirildi.