BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.423,85
HABER /  GÜNCEL

Tacizcileri 'kadın savcı' çarptı (video)

İstanbul Sarıyer'de cumhuriyet savcısını ıslık çalarak taciz eden kardeşlere ceza yağdı

Abone ol

İstanbul, Sarıyer'de Cumhuriyet Savcısı Aslı Betül Cevizoğlu'na ıslık çalarak taciz eden kardeşler 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Cumhuriyet Savcısı Aslı Betül Cevizoğlu ile 2 kardeşi adliyelik eden olay, 6 Temmuz 2009'da Sarıyer'de meydana geldi.

O dönemde Sarıyer Adliyesi'nde görev yapan, bu olaydan sonra Malatya'ya tayin edilen Cevizoğlu, öğle yemeği için dışarıda olduğu bir sırada iddialara göre Murat Kara (24) isimli bir gencin önce ıslıklı, sonra da "Lan bu karıyla ne yapılmaz ki, anam anam" şeklinde sözlü tacizine uğradı. Savcı Cevizoğlu'nun bu tacize yanıtı, "Ne yapıyorsun sen? Bunu dedin de ne oldu? Eline ne geçti? Utanmıyor musun? Üstelik ben Cumhuriyet Savcısıyım. Seni şikayet etsem ne olur?" oldu. Bunun üzerine genç önce, "Dediysem ne olur? İyi yaptım" dedi, ardından da "Ben başka bir kadına ıslık çaldım" diyerek "geri adım" attı.

Savcı Cevizoğlu ile Murat Kara arasındaki tartışmaya, kısa bir süre sonra gencin ağabeyi Arif Kara'da (31) "Yürü git lan. Islık çaldıysa ne olmuş? Laf attıysa ne olmuş, o..u karı" sözleriyle dahil oldu. Tartışmanın ardından kaçmaya çalışan kardeşlere, savcı Cevizoğlu müdahale etti. Cevizoğlu, bu sırada Murat Kara'dan tokat yedi. Bununla yetinmeyen gençler, savcıya yönelik, "Gebertirim lan seni" şeklinde küfürler savurdu. Polis tarafından gözaltına alınan iki kardeş Sarıyer Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'nde tutuklanarak ceza evine gönderildi. Tutuklanan kardeşlerden Arif Kara 3 gün, kardeşi Murat Kara ise 15 gün cezaevinde kaldı. Her iki kardeş de üst mahkemeye yapılan itirazların sonucunda tahliye edildi.

Savcı Cevizoğlu ise Murat K.'nın tahliye edildiği gün açıklanan "2009 yılı Adli Yargı Yaz Kararnamesi" ile Malatya'ya tayin edildi. Yaklaşık 1 yıldır süren dava, önceki gün görülen karar duruşmasıyla son buldu. Mahkeme, Murat Kara'yı "tacizden" 2 ay 15 gün, ağabeyi Arif Kara'yı da "kasten yaralama"dan 10 ay hapisle cezalandırdı. Kara kardeşlere verilen hapis cezaları, 1 yıl denetime tabi tutulmaları kaydıyla ertelendi.