BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,98
ALTIN 2.427,56
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Artık Kürtlerin AK Parti sorunu var

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, AK Parti'yi Kürt sorunu üzerinden ironik bir dille eleştirdi.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yarın Diyarbakır'da düzenleyeceği miting öncesinde CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Diyarbakırlıları mitinge davet etti. Tanrıkulu, AK Parti'de Kürt açılımıyla vurdu:

"AKP'nin artık bir Kürt sorunu yok ama sanırım bundan sonra Kürtler'in artık bir Erdoğan ve AKP sorunu vardır"

Tanrıkulu, Kemal Kılıçadoğlu'nun yarın Diyarbakır'da yapacağı miting öncesinde, bugün kahvaltılı basın toplantısı düzenleyerek, Diyarbakırlıları mitinge davet etti. Tanrıkulu'nun baın toplantısına partinin Diyarbakır milletvekili adayları Salih Sümer, Haşim Özkoyuncu, Derya Erdemoğlu ve Özcan Kılıçkap ile İstanbul 2'inci bölge 4'üncü sıra milletvekili adayı Aydın Ayaydın da katıldı. Tanrıkulu, Kılıçdaroğlu'nun yarın Diyarbakır'da yapacağı miting öncesi son değerlendirmeyi yapmak üzere Diyarbakır'a geldiklerini söyledi.

Şırnak ve Şanlıurfa'da yapacakları miting sonrası seçim sürecinde Türkiye'nin 81 iline gitmiş olacaklarını ve bunun da bir ilk olduğunu söyleyen Tanrıkulu, bir gazetecinin sorusu üzerine de CHP'nin Hakkari'deki mitingini değerlendirdi:

"Biz Başbakan gibi yapmıyoruz. Mitinglerimize gelecek kişileri güvenlik soruşturmasından geçirmiyoruz. Mitinglerimize gelecek kişilerin arşiv araştırmasını yapmıyoruz. Mitinglerimiz, her düşünceden insanlara açıktır. İsteyen herkes gelip mitinglerimizi izleyebilir, takip edebilir. Bizim Kürt sorununun çözümü için seçim süreciyle sınırlı olmayan gerçekçi çözüm önerilerimiz var. Bu önerilerimiz toplumun herkesimi tarafından destek gördü. AKP'nin artık bir Kürt sorunu yok ama sanırım bundan sonra Kürtler'in artık bir Erdoğan ve AKP sorunu vardır" diye devam etti.