BIST 9.891
DOLAR 32,46
EURO 34,83
ALTIN 2.451,59
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'ın bu sözleri BDP'yi kızdırdı

Kürt açılımıyla bölgede barışı sağlamaya çalışan Erdoğan'ın bu sözlerine kürt siyasetçilerden tepki yağdı.

Abone ol

BDP eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Başbakan Erdoğan'ın Kürt sorunuyla ilgili değerlendirmelerini sert bir dille eleştirdi. Demirtaş, "BDP Kürt sorununun önünde engeldir" diyen Başbakan'ın Kürtleri kafasında sildiğini söyledi.

Hakkari'de bulunan Demirtaş, seçim çalışmalarını köylerde sürdürüyor. Boybeyi Köyü'nde vatandaşlara seslenen Demirtaş, Başbakan Erdoğan'a yüklendi. Demirtaş, Başbakan Erdoğan'ın BDP'nin Kürt sorunu önünde engel olduğunu söylediğini belirterek, "Başbakan öyle bir noktaya geldi ki ne diyor biliyor musunuz. BDP Kürt sorunu önünde en büyük engeldir diyor. Çözüm önünde en büyük engel BDP'dir diyor. Yani diyor ki, Kürtler olmasa Kürt sorunu çok çabuk çözülür diyor. Böyle bir zihniyet olabilir mi? Kafasında Kürtleri silmiş durumda" dedi.

KÜRTLER OLMAZSA KÜRT SORUNU ÇÖZÜLÜR

AK Parti'nin Kürtler olmazsa Kürt sorunu da olmaz mantığıyla hareket ettiğini dile getiren Demirtaş şöyle konuştu:

"Kürtler olmadan Kürt sorunu çözülür. Doğru Kürtler olmasa Kürt sorunu da olmaz. Bu nedenle bu seçimde bu zihniyete karşı vereceğimiz mesaj şudur. Asıl senin zihniyetin Türkiye'deki bütün sorunların önünde engeldir. Bu dönemde hedefimiz Hakkari'de yüzde 100'lük bir sonuç almaktır. Sadece 3'te 3 kazanmak bizim için başarı olmaz. Hiçbir yerde, hiçbir sandıkta Hakkari'ye hakaret eden AKP'ye tek bir oy çıkmamalıdır. Tek bir oy Hakkari'ye hakaretin devamıdır. Bu nedenle bu seçim bu mesajı vermenin fırsatıdır. Başbakanın bozulan dengisi öyle görünüyor ki, 12 Haziran'a kadar yerine gelmez"