BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Sendikaya silahlı saldırı

Türkiye Haber İş Sendikası Genel Merkezi'ne saldırı düzenlendi

Abone ol

Kızılay'da bulunan Türkiye Haber-İş Sendikası Genel Merkezi'ne otomobille gelen kimliği belirsiz kişiler silahlı saldırı gerçekleştirdi.

Saldırganlar binaya girerek ateş açtı. İlk bilgilere göre saldırıda 4 kişi yaralandı. Saldırganlar daha sonra olay yerinden hızla uzaklaştı.

Olayın ardından saldırının meydana geldiği Türkiye Haber-İş Sendikası Genel Merkezi'ne çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi. Saldırı sırasında binanın giriş bölümündeki camları ile bina önündeki otomobillerin camları kırıldı.

Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından bölgedeki en yakın hastanelere kaldırıldı. Polis ekipleri, saldırıdan sonra kaçan saldırganları kısa sürede yakalayarak gözaltına aldı. Saldırının nedeninin Türkiye Haber-İş Sendikası'nda yapılan seçimlerde kaybeden tarafların sendikaya girmelerine izin verilmemesinden dolayı kaynaklandığı iddia edildi. 

MALİ SEKRETER SALİH DAŞDEMİR'İN AKRABALARI

Türkiye Haber-İş Genel Başkanı Veli Solak, sendikalarına yönelik saldırının eski Mali Sekreter Salih Daşdemir'in akrabaları ve hemşehrilerince yapıldığını ileri sürdü.

Solak, sendika genel merkezinin önünde yaptığı basın açıklamasında, saldırıya ilişkin bilgiler verdi.Saat 11.00 civarında elleri sopalı 100 kişilik bir grubun sendika genel merkezine geldiğini iddia eden Solak, saldırganların sendika yöneticileri, çalışanları ve üyelerini darp ettiğini öne sürdü.

Solak, şöyle devam etti:

''Eski Genel Mali Sekreter Salih Daşdemir'in görevi, bir yıl önce Ankara 5. İş Mahkemesi'nin kararı sonucu aldığı ceza ve sendikal yasalar gereğince kendilinden düşmüştü. Bir yıl sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğü'nün yetkisi olmamasına rağmen eski Genel Mali Sekreter Daşdemir'e göreve iadesiyle ilgili bir değerlendirme yapabileceğiyle ilgili bir yazı verilmiş, sendikamız da bu yazıyla göreve başlayabilme durumunun olmayacağı kendisine ve avukatına bildirilerek, yargı yoluna başvurması kendisine bildirilmiştir.''

Bunun üzerine Daşdemir'in saldırıya gerçekleştirdiğini ileri süren Solak, ''Salih Daşdemir'in akrabalarının ve hemşehrilerinin sendikamıza saldırıları sırasında bizzat Salih Daşdemir tarafından yönlendirildiği de açıkça görülmüştür'' iddiasında bulundu.

Saldırıyı düzenleyenleri kınayan ve onların bir an önce yakalanarak cezalandırılmasını isteyen Solak, bir gazetecinin ''Salih Daşdemir'in mahkeme kararıyla bugün göreve başlayabileceğine dair iddialar var'' sözleri üzerine, ''Böyle bir şey kesinlikle yok. Biz, kanunlardan üstün değiliz. Kanunlar neyi gerektiriyorsa biz kendisine bunu söyledik'' dedi.

Veli Solak, ''Sendikaya yeni alınan 15 kişilik bir gurup bulunduğu ve bunların da saldırganlara karşılık verdiği'' yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine de ''Böyle bir şey yok. İçeridekiler sendika üyelerimiz, sendika çalışanlarımız. Biz saldırmadık, her şey ortada'' diye konuştu.