BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,58
ALTIN 2.387,15
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Sendikalardan kısa kısa haberler

Sendikalar 4+4+4 sistemi, sözleşmeli personel ve doğalgaz ile elektriğe yapılan zamlara ilişkin açıkalamalarda bulundular.

Abone ol

Demokratik Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, 12 yıllık zorunlu ve kademeli eğitimin daha eğitimli, kültürlü ve donanımlı bir toplumun oluşmasına katkı sağlayacağını belirtti.

Avcı yazılı açıklamasında, uygulamayı hayata geçiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti. Yeni uygulamayı reform olarak nitelendiren Avcı, ''Kur'an-ı Kerim ve Hazreti Muhammed'in hayatının seçmeli ders havuzunda yer almasını çocuklarımızın etik, moral ve dini değerlerini öğrenmesi ve pekiştirmesi, kutsal kitabını ve peygamberini tanıması adına pedagojik olarak önemli, çocukların duygusal ve psikolojik gelişimi adına da faydalı buluyoruz'' ifadelerine yer verdi.

Büro Memurları Sendikası Genel Başkanı Yusuf Yazgan ise kamudaki 200 bine yakın sözleşmeli ve 4/C'li personelin kadro beklediğini belirtti. ''Aynı işi yapmalarına rağmen kamudaki 4/A, 4/B ve 4/C şeklindeki farklı istihdam modelleri çalışanların motivasyonunu bozuyor'' görüşünü savunan Yazgan, Devlet Memurları Kanunu'nun yenilenerek tek tip istihdam modeli oluşturulması gerektiğini savundu.

1 NİSAN ŞAKASI

Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay Erözgün de doğalgaz, elektrik ve bir ay içinde benzine yapılan zamları hükümetin ''1 Nisan şakası'' olarak nitelendirdi.

Enerji zam oranları kadar memurlara da zam yapılması gerektiğini ileri süren Erözgün, bunların altında yapılacak zammın memurları açlık ve yoksulluk sınırının altında yaşamaya mahkum edeceğini iddia etti.