BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

İngiltere'den vize müjdesi

1 Mayıs 2012 tarihinden itibaren Türk öğrenci ve akademisyenlere vize kolaylığı sağlanacak.

Abone ol

İngiltere'den Türk öğrenci ve akademisyenlere vize kolaylığı sağlanacağı söylendi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, bilimin ve teknolojinin insanlığın yararına olacak şekilde kullanılmasının işbirliğini zorunlu hale getirdiğini bildirdi.

İngiltere Üniversiteler ve Bilim Bakanı David Willetts ile bakanlık toplantı salonunda görüşen Bakan Ergün, Türkiye ile İngiltere arasındaki görüşmelerin, özellikle üniversiteler arasında, bilim camiasında ve teknolojik gelişmelere katkı sağlayacağını belirtti.

Bilimsel ve teknolojik gelişmelerin ülkelerin yakın işbirliği içinde götürülmesi gerektiğine dikkati çeken Ergün, bilimin ve teknolojinin insanlığın yararına olacak şekilde kullanılmasının işbirliğini zorunlu hale getirdiğini söyledi.

İngiltere ve Türkiye arasındaki işbirliğinin, insanlığın yararına kullanılacak şekilde yapılacak çalışmaların son derece önemli olduğunu belirten Ergün, ''Yeryüzünü tüm insanlar için daha yaşanabilir, huzurlu ve mutlu hale getirmek, insanlık ve ülkeler olarak bizim sorumluluğumuzdadır'' dedi.

Ergün, üniversitelerin, araştırmacıların, araştırma merkezlerinin ve işletmelerinin bu amaç doğrultusunda işbirliğiyle yöneltileceğine inandığını kaydetti.

TÜRK ÖĞRENCİ VE AKADEMİSYENLERE VİZE KOLAYLIĞI

İngiltere Üniversiteler ve Bilim Bakanı David Willetts de iki ülkenin, dünyanın geleceği için araştırma yapmanın ne kadar önemli olduğu konusunda ortak bir inanca sahip olduklarını belirtti. Willetts, Türkiye ile Birleşik Krallık arasında bir süre önce imzalanan Mutabakat Zaptı'nda öngörülen düşünceler üzerinde işbirliği ve çalışmaları geliştirmek amacıyla Türkiye'yi ziyaret ettiğini ifade etti.

İngiltere'ye gelmek isteyen Türk öğrenci ve akademisyenlere vize kolaylığı sağlamayı düşündüklerini dile getiren Willetts, Türkiye'den İngiltere'ye çok sayıda öğrenci ve akademisyen geldiğini, bu kişiler için uygulanacak vize kolaylığının iki programdan oluştuğunu söyledi.

Willetts, 1 Mayıs'ta uygulanacak Bilgi Geçiş Programı çerçevesinde, araştırma ve bilimsel çalışmalar için İngiltere'ye gelecek akademisyenlere biraz daha kolay ve hızlı vize sürecinin sağlanacağını anlattı.

İkinci programın bilimsel araştırma ve çalışma yapacak Türk öğrencilerini kapsayacağını ifade eden Willetts, ''Bu da Bilgi Oraklığı Programı adı altında olacak. Daha hızlı bir süreç sunmayı amaçlıyoruz öğrencilerimize. Türk akademisyen ve öğrencileri, her zaman için bizim kapılarımızı açtığımız kişiler. Bu kişilerin ülkeyi ziyaretlerinde sayı sınırlaması olmadığını da belirtmek istiyoruz'' diye konuştu,