BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

'Samanlıktan' canlı yayın

Avrupa'dan sonra Türkiye'de ilk kez gerçekleştirildi! Solunum sıkıntısı yaşayanlar, Gazelle Resort SPA otelinde bulunan 'saman terapi odası'nda soluk alabilir...

Abone ol

İNTERNETHABER / Avrupa'dan sonra Türkiye'de ilk kez Bolu'da bulunan, Gazelle Resort SPA otelinde oluşturulan 'Saman Terapi Odası' Kanal D'de yayınlanan Doktorum programına konu oldu.

Programda 'Saman Terapi Odası'na canlı olarak bağlanıldı. Saman Terapisi'nin hangi sağlık sorunlarında kullanıldığı anlatıldı.

VÜCUT ISISINDA TERLEME İMKANI

'Yulaf samanları' ile kaplanan terapi odasında bulunan görevli samanla yapılan terapinin amacını şöyle özetledi;

"Yulaf samanın içerisinde zencefil, defne yaprağı, ıhlamur ve ada çayı var. Bir buhar makinasıyla etkileşim sağlanıyor ve açığa çıkan hava teneffüs ediliyor. Böylelikle solunum sıkıntısı çeken kişiler rahatlıyor. En büyük özelliklerinden bir tanesi. Sauna ve hamam gibi çok sıcak ortamlardan sıkılan kişilerin 36 derecelik vücut ısısı sıcaklığında bulunarak ve böylelikle terleyerek vücuttan toksinleri atıyor"

DOKTORUN GÖZÜNDEN SAMAN TERAPİSİ

Ardından ise uzman bir doktor saman terapisini değerlendirdi ve yararlarını sıraladı;

"Samanlığın seyran olacağını hiç düşünemezdik. yulaf samanının içinde bulunan skopilatin maddesini antibakteriyel özelliği var. Bornşları açar. Ayrıca yulaf bitkisi demir, fosfor açısından zengindir"

İŞTE SAMAN TERAPİSİ ODASINDAN YAPILAN CANLI YAYIN