BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Dalglish'in geleceği tartışılıyor

BBC yorumcusu Mark Lawrenson, Liverpool'un ligde aldığı kötü sonuçlara rağmen Dalglish'in görevinden ayrılmasının söz konusu olmadığı kanısında.

Abone ol

Mark Lawrenson'a göre Kenny Dalgrish Liverpool'daki görevinden ayrılmayacak.

Liverpool'un Premier Lig'de aldığı kötü sonuçların ardından takımın menajeri Kenny Dalglish'in geleceği tartışılmaya başlandı.

Ancak BBC futbol yorumcusu ve Dalglish'in eski takım arkadaşı Mark Lawrenson, Dalglish'in takımdaki görevinden ayrılmasının söz konusu olmadığı kanısında.

Liverpool bu sezon İngiltere'de Carling kupasını kazandı ve Federasyon Kupası'nda yarı finale yükselmeyi başardı.

Ancak oynadığı son 7 Premier Lig maçından 6'sını kaybetti.

Liverpool'un en başarılı dönemlerinden biri olan 1980'li yıllarda, zamanın efsane oyuncusu Dalglish ile birlikte Liverpool'da top koşturan Lawrenson BBC Radio 5'e ''Ayrılacağını düşünmüyorum. İşinden atılacağı kanısında değilim. Kötü bir dönemden geçiliyor ancak takımın yeni sahipleri ani bir karar almayacaklardır.'' dedi.

Ligde 8. sıraya gerileyen Liverpool, Federasyon Kupası'nda kendisi gibi son dörde kalan Liverpool şehrinin öteki takımı Everton ile 14 Nisan'da Wembley stadyumunda karşı karşıya gelecek.

BBC yorumcusu Lawrenson ''Liverpool bu sezon Federasyon Kupası'nı kazanabilir. Bu bir sezonda iki kupa anlamına gelir ki, bunları kazanmış bir menajeri kovmak garip olacaktır.'' diyerek sözlerine devam etti.

Mark Lawrenson ''Premier Lig'de bir takım yönetiyorsanız üst üste bir kaç maç kaybetmek kriz anlamına gelir. Haftasonu kendi sahalarında Aston Villa'ya karşı oynayacaklar. Bu kesinlikle kazanmaları gereken bir maç. Ben Dalglish'in iyi bir sonuç alacağına inanıyorum.'' dedi.

Lawrenson, Dalglish tarafından takıma kazandırılan ve toplamda 85 milyon sterline mal olan Andy Carroll, Charlie Adam, Steward Downing ve Jordan Henderson'ın takımda olumlu bir etki yaratamadığına da dikkat çekti.

''En büyük problem Adam, Downing, Carroll ve Hendersen'in ligde toplam 6 gol atmış olmaları. Toplamda 25-30 gol atmış olmaları gerekirdi'' diyen Mark Lawrenson, sözlerini ''Yazın, transferlerin ardından takımın kalitesinin arttığını düşünmüştük. Şu anda defansta çok iyi değiller ancak öncelikle çok iyi bir golcü bulmaları gerekir.'' diye sürdürdü.