BIST 9.107
DOLAR 32,38
EURO 35,02
ALTIN 2.325,98
HABER /  POLİTİKA

Sen kaç takla attın Başbakan'ın önünde?

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ile bir vatandaş arasında geçer diyaloğa tepki gösterdi.

Abone ol

MHP'li Vural, Bakan Şahin'e ''Sayın Bakan, bu millet taklacı değil asıl taklacı olan sizsiniz. 10 yıl önceki görüşlerinizle çıkamıyorsunuz bu milletin karşısına'' diyerek eleştirdi.

Erzurum'da "Sayın bakanım, senin geldiğine çok sevindim" diyen vatandaşa, Şahin'in "Yok ya. Nerden bileyim sevindiğini? Hadi bir takla at ya da oyna bir göreyim" cevabı siyasilerin gündeminde.

DARBENİN İYİSİ KÖTÜSÜ OLMAZ

Vural, parlamentoda düzenlendiği basın toplantısında, gündeme ilişkin konulara değindi.
''Gücü eline alanın bu milletin iradesine ipotek koymasına karşı çıkmalıyız'' diyen Vural, şöyle devam etti:

''Gücü eline geçirenlerin milli iradeyi, yargıyı, medyayı kuşatma altına almasına, 'hayır' dememiz gerekiyor. Önemli olan bu zihniyetle mücadele. Demokrasiyi, 'araç' olarak gören bir zihniyetle değil, onu içselleştiren bir zihniyetle güçlendirebiliriz. Hak, haklının olmalıdır. Demokrasilerde kişilerin, 'sır küpleri' olmaz, kamunun, devletin görevlileri olur. Mezara kadar götürülecek konuşmalar da olmaz demokrasilerde. Bu konularda tüm siyasi partilerin anlamlı bir tavır içerisinde olmasını istiyoruz. Darbenin iyisi, kötüsü olmaz. Siyasi partilerin yargının bu süreçlerinde, ona gerçekleri ortaya çıkaracak zeminleri hazırlamaları gerekiyor.''

''28 Şubat sonrası hedef alınan politik görüş hangi dış gücün baskıları sonucu değişti?'' sorusunu yönelten Vural, ''Milli Görüşçü idiler BOP'çu oldular. Bunlar bu soruşturma süreçleriyle falan 28 Şubat'ın arkasındaki zihniyeti de pazarlıyor olabilirler. 10 yıldan beri iktidardasın 28 Şubat şimdi mi aklına geldi? Gömlek değiştirmeyi, BOP'çu olmayı ne zaman idrak ettiler acaba?'' diye konuştu.

KINIYORUM

Vural, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in, Erzurum'un Hasankale ilçesinde bir vatandaş ile yaşadığı diyaloğa da değindi.

Şahin'in tavırlarına ilişkin, ''devlet geleneğine yakışmadı'' değerlendirmesinde bulunan Vural, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Kınıyorum, esefle karşılıyorum. Bu tavır kendisine yakışıyor olabilir ama bir millet evladını bu konuma düşürmesi utanç verici. Millet orada yüz veriyor bu da astarını istiyor. Bunlar artık kibrin partisi oldular. Sayın Bakan, bu millet taklacı değil asıl taklacı olan sizsiniz. 10 yıl önceki görüşlerinizle çıkamıyorsunuz bu milletin karşısına. Yazık, günah. Sen bakan olurken kaç takla attın Başbakan'ın önünde? Sana da, 'bir oyna, göbek at da görelim' dediler herhalde. Salı günü AKP grubu var. Milletvekillerine düşen, Sayın Bakan'ı, bakan olduğu için vatandaşların önünde takla attırmaktır. Bir oynatsınlar da görelim bakalım. Gün ola harman ola.

Kendisine orada bir de İbrahim Hakkı Hazretlerinin, Marifetname'sini hediye etmişler. İyi oku onu. Oku da orada kibirle ilgili neler yazıyor gör.''

HESABI GÜN GELİR SORULUR

Vural, daha sonra gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Bir gazetecinin, ''28 Şubat sürecinin yargılanmasına ilişkin'' sorusunu yanıtlarken Vural, ''Tarih fenerse geleceğe ışık tutar ama bu umarım Deniz Feneri gibi kararmaz. Biz yargının tarafı değiliz, biz milletten yanayız. Ne savcıyız, ne de avukatız. Kamu görevlilerinin hukuk dışı faaliyetleri sorgulanırken Sayın Başbakan'a şunu sormak isteriz; senin sır küpün nelerle dolu? Bu sır küpü hangi hukuk dışı talimatlarla dolduruldu? Bunun da hesabı gün gelir sorulur'' diye konuştu.

''Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Haşimi'nin, İstanbul'da Başbakanlık korumaları tarafından korunduğuna dair haberler var bugün'' sözleri üzerine Vural, şunları söyledi:

''Türkiye, son zamanlarda başka ülkelerin iç işlerine karışmak için çaba içerisine girdi. ABD ve CIA'nın örtülü operasyonlarına destek verir hale geldik. Bizim İslam coğrafyasında insanları mezheplerine, etnik kimliklerine göre ayrıştırıp, çatıştırmayı amaçlayan zihniyetle mücadele etmemiz gerekmektedir.''

Vural, bir başka soru üzerine, partisinin demokrasiyi hazmettiğini belirterek, herkesin genel başkan adayı olabileceğini söyledi.