BIST 9.693
DOLAR 32,49
EURO 34,75
ALTIN 2.501,50
HABER /  GÜNCEL

Mehmet Ağar ile ilgili flaş gelişme

Yargıtay, Susurluk davasında eski Emniyet Genel Müdürü Mehmet Ağar'ın 5 yıllık hapis cezasını onadı.

Abone ol

''Susurluk Davası'' kapsamında 5 yıl hapis cezası onanan Mehmet Ağar, İnfaz Kanunu gereği 3 yıl 9 ay cezaevinde yatacak.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, Mehmet Ağar'ı, ''Susurluk Davası'' kapsamında Emniyet Genel Müdürü olduğu dönemle ilgili ''cürüm işlemek için silahlı teşekkül oluşturduğu'' 1.20120416165805.jpgiddiasıyla yargıladığı davada 5 yıl hapis cezasına çarptırmıştı.

Yargıtay 9. Ceza Dairesi de yerel mahkemenin kararını oy birliği ile onadı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Mehmet Ağar hakkında Susurluk Davası kapsamında, ''cürüm işlemek için silahlı teşekkül oluşturmak'' suçundan verilen 5 yıl hapis cezasının onanmasını istemişti.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın tebliğnamesi de onama istemli olduğu için Başsavcılık karara itiraz etmeyecek. Mehmet Ağar'ın da karara itiraz hakkı bulunmuyor. Başsavcılığın önümüzdeki günlerde dosyayı Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne göndermesi bekleniyor. Başsavcılık karara itiraz etmezse Ağar hakkındaki hüküm kesinleşmiş olacak. Yerel mahkeme ceza 3 yıldan fazla olduğu için Ağar hakkında yakalama kararı çıkarabilecek.

2.20120416165829.jpgBeş yıllık hapis cezası onanan Mehmet Ağar, ''Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun'' gereğince cezasının dörtte üçü olan 3 yıl 9 ayı cezaevinde geçirecek.

AĞAR'DAN İLK AÇIKLAMA

Mehmet Ağar, Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nin ''Susurluk Davası'' kapsamında verilen 5 yıl hapis cezasını onamasına ilişkin, ''Sevenlerimizi mahcup edecek hiçbir davranışın içinde hiçbir zaman olmadık. Başta da söylediğim gibi hizmet kusuru addedilebilir. Fakat suç addedilemez'' dedi.

THY'nin tarifeli uçağıyla Bodrum'dan İstanbul'a gelen Mehmet Ağar, Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nin onama kararına ilişkin, basın mensuplarının soruları üzerine, şunları söyledi:

3.20120416165904.jpg''Şimdi mesajlardan öğrendim, bakacağım. Söyleyeceğim şudur; sevenlerimizi mahcup edecek hiçbir davranışın içinde hiçbir zaman olmadık. Başta da söylediğim gibi hizmet kusuru addedilebilir. Fakat suç addedilemez. Bütün bunlara rağmen, devletten gelmişiz. Her türlü karara karşı her vatandaşın ne yapması icap ediyorsa biz de onu yapacağız. Bu kadar basit.''

AĞAR'DAN İLGİNÇ YANIT

Aracına bindiği sırada Ağar, bir gazetecinin ''Nereye gidiyorsunuz?'' sorusu üzerine de, ''İyi bir yere gitsem, seni de götürürüm'' karşılığını verdi.

DAVANIN GEÇMİŞİ

Yargıtay 9. Ceza Dairesi, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin ''Susurluk Davası'' kapsamında Ağar'ın Emniyet Genel Müdürü olduğu dönemle ilgili ''cürüm işlemek için silahlı teşekkül oluşturduğu'' iddiasıyla yargılandığı davada verilen 5 yıl hapis cezasını onamıştı.