BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.492,11
HABER /  DÜNYA

İngilizler en büyük düşmanlarını seçti

Atatürk'e gelen oylardan sonra halk oylamasına kısıtlama getirildi ama Atatürk yine de ilk 5 sırada yer aldı.

Abone ol

İngiliz Ulusal Ordu Müzesi tarafından hazırlanan, İngiltere'nin en zorlu düşmanı anketi sonuçlandı. Anket sonunda ABD'nin kurucusu ve ilk başkanı olan George Washington ilk sırada yer aldı.

ATATÜRK'E YOĞUN İLGİ OYLAMA ŞARTLARINI DEĞİŞTİRDİ

Anket Şubat ayı ortalarında ilk olarak duyurulmuştu. Yapılan ilk açıklamada müze tarafından belirlenen 20 adayın halk oylamasına sunulacağı, en yüksek oy alan 5 adayın müze tarafından belirlenen bir jüri tarafından tekrar değerlendirilmeye alınacağı açıklanmıştı.

Ancak anket Türkiye'de haber olunca, Atatürk'e yoğun bir ilgi olmuş ve kısa sürede oyların yaklaşık yarısı Atatürk için kullanılmıştı. Müze yönetimi bu durum karşısında halk oylamasına sınır getirdi.

İLK SIRADA WASHINGTON YER ALDI

Sınırlandırılmış haliyle de Mustafa Kemal halk oylamasında ilk beş sıraya girdi. Cumartesi günü de müze tarafından belirlenen 70 kişilik jüri, beş adayı değerlendirdi. Değerlendirme sonunda ABD'nin ilk başkanı George Washington ilk sırada yer aldı.

Washington'ı İrlandalı gerilla lideri Michael Collins, Fransa İmparatoru Napolyon Bonapart, Alman General Erwin Rommel ve Mustafa Kemal Atatürk izledi.

Washington, halk oylamasında oyların yaklaşık yüzde ikisini alarak dördüncü olmuştu.