BIST 8.887
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.239,15
HABER /  GÜNCEL

Şemdinli'de ele geçirildi! Hakkari Valiliği açıkladı

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'nde park halindeki bir araçta yapılan aramada bomba yapımında kullanılan malzeme ele geçirildi.

Abone ol

PKK'lının cenazesini toprağa verilmesi sırasında esnafa zorla kepenk kapattırmaya çalışırkan gözaltına alınan bir kişinin de tutuklandığı belirtildi.

Hakkari Valiliği, Şemdinli İlçesi'nde park halindeki araçta ele geçirilen malzemeler ile Hakkari kent merkezinde esnafa zorla kepenk kapattıran kişi hakkında yazılı açıklama yaptı.

Valilikten bomba yapımında ele geçirilen malzemelerle ilgili yapılan açıklamada, 'Şemdinli İlçesinde duyarlı vatandaşlarımızın ihbarlarına istinaden Karşıyaka Mahallesi Çevreyolu Caddesi üzerinde park halinde bulunan bir araçta yapılan aramalarda araç içerisinde bomba yapımında kullanılan; poşet içerisinde bulunan ve barut olduğu değerlendirilen bir miktar toz madde poşet içerisinde bulunan demir bilyeler ambalajından çıkarılmamış 8 adet pil, ambalajından çıkarılmamış 1 çift eldiven, sarılı vaziyette bulunan 100 metre kablo ele geçirilmiştir. Devam eden çalışmalar neticesinde malzemeleri temin eden 2 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. 26 Şubat 2016 günü sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanmışlardır.'

Hakkari kent merkezinde esnafı kepenk kapatmaya zorlarken yakalanan şahıs ile ilgili şu ifadelere kullanıldı: 'İl Emniyet Müdürlüğü görevlilerimizce bölücü terör örgütü faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik olarak yürütülen çalışmalar kapsamında; 25 Şubat 2016 günü ilimiz merkezinde bölücü terör örgütü mensubunun cenaze defin işlemleri sırasında esnafa zorla kepenk kapatma ve tehdit ederek cenazeye katılmalarını sağlamaya çalıştığı tespit edilen 1 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. 26 Şubat 2016 günü sevk edildiği adli makamlarca tutuklanmıştır.'