BIST 9.805
DOLAR 32,50
EURO 34,97
ALTIN 2.429,71
HABER /  GÜNCEL

Ateşkes başladı IŞİD, YPG'ye saldırdı!

Suriye'de ateşkesle beraber IŞİD militanları PYD'nin denetiminde bulunan Telabyad ve Siluk kasabalarına ağır silahlarla saldırdı.

Abone ol

Suriye'de bu gece yarısı itibarıyla çatışmaların durması anlaşmasını içeren kararın başlamasıyla beraber IŞİD'ciler PYD'nin denetiminde bulunan Telabyad ve Siluk kasabalarına ağır silahlarla saldırı başlattı. Çatışmaların yoğunlaşması üzerine sık sık sınırı aşan mermiler Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine düşmesi üzerine halk geceyi tedirgin geçirdi.

IŞİD'in gece geç saatlerde başlattığı saldırıya PYD'lilerin de karşılık vermesiyle şiddetli çatışma yaşandı. Sabah erken saatlerde de IŞİD mevzileri iki kez savaş uçaklarınca bombalandı. Türkiye tarafından da duyulan ve gece boyu süren çatışmalar daha sonra yerini sessizliğe bıraktı.

HAVA BOMBARDIMANI YAPILDI

Suriye'nin Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesinde gece saatlerinde terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD ile terör örgütü DAEŞ güçleri arasında başlayan çatışmalar devam ediyor. Türkiye-Suriye sınırında konuşlu güvenlik güçlerinin ise hudut hattındaki önlemlerini artırdığı gözlendi. Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinin karşısında bulunan kentteki çatışmalar yoğun bir şekilde duyulurken, kime aolduğu tespit edilemeyen savaş uçakları tarafından DAEŞ mevzilerinin de bombalandığı görüldü.

Akçakale'nin karşısında bulunan ve 2012 yılında rejim güçlerinden muhaliflerin ele geçirdiği, ardından IŞİD denetimine giren Telabyad, geçen yıl Temmuz ayında PYD denetimine geçti. Bu gelişmenin ardından birkaç kez Telabyad'ı geri almak isteyen ancak başarılı olamayan IŞİD militanları, ateşkesin başlamasından kısa süre sonra yeniden saldırıya geçi. IŞİD militanları, Telabyad'a iki koldan saldırırken, PYD'nin silahlı kanadı YPG üyeleri de aynı şekilde karşılık verdi.

SABAHA KADAR ÇATIŞMA

Ağır silahların kullanıldığı çatışma sesi Telayad'ın komşusu olan Akçakale'de de tedirginliğe yol açtı. Silah ve patlama sesleri sabaha kadar devam ederken, yaşanan gelişmenin ardından sınır hattında da zırhlı araçlarla yoğun önlem alındı. Gece boyu devam eden çatışmalar havanın aydınlamasıyla birlikte yerini sessizliğe bıraktı.

Sabah da IŞİD mevzileri iki kez savaş uçaklarınca bombalandı. Ancak uçakların hangi ülkeye ait olduğu öğrenilemedi. Bombalamanın ardından yükselen dumanlar Türkiye tarafından da görüldü.

Telabyad'da aralıklarla silah sesleri duyulurken, sınır hattındaki önlemler de sürdürülüyor.



SINIRI AŞAN MERMİLER İKİ EVE İSABET ETTİ

IŞİD militanlarının Telabyad'a saldırması ve burada denetimi elinde bulunduran PYD'lilerin karşılık vermesiyle dün gece başlayıp sabaha kadar süren şiddetli çatışmalar sırasında ateşlenen uzun namlulu tüfeklere ait mermiler sınırı aşarak Akçakale'de iki eve isabet etti.
Gece süren çatışmalar sırasında sınırı aşan mermiler Yeni Mahalle'de birbirine komşu olan Mustafa Altun ile Halil Sökmen’in evine isabet etti. Mermilerden birisi isabet ettiği camı parçalarken, diğeri ise duvara isabet etti. Kimsenin yaralanmadığı olaylarda Altun ve Sökmen ailesi fertleri tedirginlik yaşadı. Sınırı aşan ve evlerinin camına isabet eden mermiyle korku yaşadıklarını anlatan Mustafa Altun, "Gece uyurken saat 03.00 sıralarında sese uyandık. Mermi bizim evin camına isabet etmişti. Çok korktuk ve hemen odamızı değiştirdik. Sabah baktığımızda odada kırk cam parçaları ile mermi çekirdeğini bulduk" dedi.

Öte yandan Telabyad'da zaman zaman silah sesleri gelmeye devam ederken, sınır hattındaki güvenlik önlemleri de en üst düzeyde tutuluyor.