BIST 10.046
DOLAR 32,45
EURO 34,81
ALTIN 2.419,73
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Selde mahsur kalanlar 4 saatte kurtarıldı

Yedisu'da dolu yağışı iel meydana gelen seide mahsur kalan 7 araç içindeki yolcular kurtarıldı.

Abone ol

Bingöl'ün Yedisu ilçesinde etkili olan dolu ve ardından meydana gelen sel nedeniyle ulaşıma kapanan karayolunda mahsur kalan 7 araç ve içindeki yolcular 4 saat süren çalışmaların ardından kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre, dolu yağışının ardından Yedisu-Karlıova karayolu Eşkipınar ve Elmalı köyleri arasındaki mevkide yol trafiğe kapandı.

Dolu yağışının ardından meydana gelen selin dağlardan sürüklediği kaya parçaları ve toprak ile karayolu ulaşıma kapandı.

Ulaşıma kapanan yolda mahsur kalan 7 araç ve içindeki yolcuların kurtarılması için bölgede yol yapım çalışmaları yapan Sınanmış İnşaat firmasına ait iş makineleri gönderildi.

İş makineleri tarafından yaklaşık 4 saat devam eden çalışmaların ardından yol temizlenerek ulaşıma açıldı. Dolu yağışı ve ardından meydana gelen sel nedeniyle mahsur kalan vatandaşlar çok korktuklarını ve öleceklerini düşünmeye başladıklarını söyledi.

Mahsur kalan araç sürücülerinden Edip Aydın, "Aniden bastıran dolu şiddetini arttırarak devam etti. Hiç bu büyüklükte doluya rastlamamıştık. Böyle bir şey görmedik.

Dağlardan sel ile birlikte kaya parçaları ve toprak yolumuzu kapattı. Öleceğimiz düşündük ve çok korktuk" dedi.
Kurtarma çalışmalarının ardından ulaşılan araç ve yolcular yolun temizlenmesinin ardından Yedisu ilçesine hareket etti.