BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,76
ALTIN 2.491,27
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İnegöl'de terörü protesto yürüyüşü

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 11 askerin şehit olduğu terör saldırısı Bursa'nın İnegöl ilçesinde protesto edildi.

Abone ol

MHP ve çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından hain saldırıyı kınamak ve terör örgütünü lanetlemek için ile yürüyüş düzenlendi.

Yaklaşık 100 kişilik grup, 'Kahrolsun PKK', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Askere uzanan eller kırılsın', 'Türk-Kürt Kardeştir' sloganları atıldı. Basın açıklamasını okuyan İnegöl Şavşatlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Durmuş Aydın, yapılan saldırının tüm Türkiye'de olduğu gibi İnegöl halkını derinden yaraladığını belirtti.

Aydın, "Yüreğimize ve ocağımıza bir kez daha ateş düşmüştür. Dün uluslararası terör örgütü olan İsrail bizi vurmuştu. Bugün de hain PKK terör örgütü bizi vurmuştur. Türk milleti ayaktadır. Haklı bir infial ve öfke içindedir. Saldırı çok tanıdıktır.

Maksat, onurlu Türk halkının dünya sahnesindeki dik yürüyüşünü ve yükselişini durdurmak, kardeş olan bu toprağın insanlarını birbirine düşürmek, birliğimizi ve dirliğimizi yok etmektir. Oyun, uluslararası işportada hazırlanmış, korsan devletler tarafından desteklenmiş ve bir grup aşağılık terörist tarafından sahneye konmuştur.

Ama bütün dünya bilmelidir ki, bizler bu filmi defalarca seyrettik. Bu toprağın insanları asla bir birine kurşun sıkmayacaktır. Çanakkale'de, Maraş'ta, Urfa'da, Anadolu'nun her karış toprağında verdiğimiz mücadeleden biz birbirimizi tanıyoruz.

Bizler, bu toprakların nasıl kazanıldığını iyi biliyoruz. Bizler bir birimizi sevmenin ve dayanışmanın ne ifade ettiğini çok iyi biliyoruz. Yavrularımızı yetim, bacılarımızı dul, anaları gözü yaşlı bırakanlar, bir gün o göz yaşında boğulacaklardır. Bütün dünya şunu iyi bilmelidir ki, Türkiye doğusuyla, batısıyla, kuzeyiyle ve güneyiyle bir bütündür ve kardeştir" dedi.
Dua edilmesi ile protesto gösterisi sona erdi.