BIST 10.083
DOLAR 32,36
EURO 34,79
ALTIN 2.437,15
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Selçukluda 16 Muhtar Evi hizmette

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan 16 Muhtar Evi, düzenlenen toplu açılış töreniyle hizmete açıldı.

Abone ol

Törenin açılış konuşmasını yapan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, mahallelerdeki sorunları tespit konusunda muhtarların kendilerinin gözü, kulağı olduğunu belirterek, "Mahallelerde yaptığımız çalışmalarda muhtarlarımızın çalışma mekanlarının iyi olmadığını tespit ettik ve onların daha fonksiyonel ve iyi bir mekan oluşturmak için çalışmalara başladık.

Bu bağlamda ilk olarak 16 mahallemize Muhtar Evleri yaptırdık. Toplam 600 bin liraya mal olan bu ofislerimizde muhtarlarımız daha nezih, ferah ve fonksiyonel bir ortamda görevlerini sürdürebilecek ve vatandaşımız daha kaliteli hizmeti daha kaliteli mekanlarda alabilecek" dedi.

GÜNEŞ ENERJİLİ OFİSLER

11 mahallede de Muhtar Evi yapımı için çalışmalara başladıklarını da ifade eden Uğur İbrahim Altay, "Bu ofislerimizi mahallenin en kolay ulaşılabilen yerlerine inşa ettik. Bu, hizmet kalitesinin artması anlamına gelir. Ayrıca Mevlana Kalkınma Ajansı'na gönderdiğimiz ve kabul edilen projelerimizden birisi olarak bu ofislerimizin çatılarına 110 wattlık güneş pilleri monte ettik.

1.1 kw'lık enerji üreten bu piller sayesinde ofislerimizde kullanılan elektriği güneşten elde edebileceğiz. Bu projemizle hem vatandaşlarımızın güneş enerjisini yakından görmelerini sağlayacağız, hem de teknolojiyi nasıl yakından takip ettiğimizi göstermiş olacağız" şeklinde konuştu.