BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,66
ALTIN 2.390,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İzmir DPde Cindoruk kavgası çıktı!

Cindoruk'un, 35 yıllık siyaset arkadaşı olduğunu söyleyen DP İl eski Başkanı Arınç, kimsenin kendisine Cindoruk’un ne olduğunu anlatmaya çalışmamasını istedi.

Abone ol

Demokrat Parti'nin 12 Haziran'daki kurultayı öncesinde birbirlerini hayal görmekle suçlayan İzmir İl Başkanı Fatih Dalan ile DP İzmir İl eski Başkanı Turan Arınç arasındaki tartışma Arınç'ın, "Fatih Dalan mahallede meşe oynarken biz Cindoruk'la siyaset yapıyorduk. Hüsamettin Cindoruk benim 35 senelik siyaset arkadaşım. Kimse bana Cindoruk'un ne olduğunu anlatmaya çalışmasın" sözleriyle yeniden alevlendi.

Yeni Asır gazetesinden Süleyman Sağat'ın haberine göre, tarafların birbirlerini 'hayal görmekle' suçlamasının ardından Dalan'ın İzmir kurultay delegelerinin Cindoruk'a tam destek vereceğini açıklamasına tepki gösteren Arınç şöyle konuştu: "Dalan, partide yaptığı yenileşmeden bahsediyor. Yönetim kuruluna 5 genç aldı, bu mu değişim? Neyi değiştirdi. Benim 30 ilçe başkanımın hepsi 30 senedir tanıdığım insanlar. Partide ne değişmiş. Bıraksın bizimle kavga etmeyi de ilçe başkanlarını toplasın ortak karar çıkarsın. Ondan sonra ben de sesimi keseyim" diye konuştu.

KAOS İÇİNDE

Hüsamettin Cindoruk'un genel başkan seçildikten sonra televizyonlara çıkarak misyonunun DP ile Anavatan'ın birleştirmek olduğunu söylediğini belirten Arınç, "Ancak bu birleşmeyi sıhhatli yapamadı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Anavatan Partisi'nin il yöneticilerinin DP il yönetimine girmesini bile kabul etmedi. Parti kaos içinde. Cindoruk partiyi bu kadar rezillik içine soktu. 8 aylık genel başkanım dedi, şimdi de başbakanlığa soyunuyor. Aradan aylar geçti bırakın ayrılmayı başbakan olmayı düşünüyor" dedi.

Türkiye'de DP ve Anavatan camiasında hiç kimsenin Cindoruk'un peşine takılıp oy vereceğine inanmadığını söyleyen Arınç, "Cindoruk'a yakışan bu kongrede genç bir arkadaşı önerip onun yanında kalarak akıl verip partiyi bir adım öne çıkarmanın gayreti içine girmektir" dedi.

'Hayal görme' tartışmasıyla başladı

Demokrat Parti İzmir İl Başkanı Fatih Dalan geçen hafta yaptığı açıklamada Kurultay'da, İzmir delegelerinin Genel Başkan Hüsamettin Cindoruk'a tam destek vereceğini, örgütte hiçbir şekilde çatlak olmadığını söylemişti. Bunun üzerine il eski Başkanı Turan Arınç da, "İl Başkanı Dalan hayal görüyor. Hüsamettin Cindoruk İzmir'in desteğini asla alamaz" demişti. Dalan ise asıl hayal görenin Arınç olduğunu öne sürerek, "İzmir il kongresinde yüzde 70'e yakın oy aldım. Arınç ise aynı kongre için oyların yüzde 70'ini alacağını söylemişti. Asıl hayal görenin kim olduğu belli oluyor" diye konuşmuştu.

Demokrat Parti İzmir Teşkilatı'nda il başkanı olarak görev yapmış olan Turan Arınç, eski Genel Başkan Tansu Çiller'in yeniden partinin başına geçmesini istiyor. Arınç, Demokrat Parti'nin Tansu Çiller liderliğinde yeniden eski gücüne kavuşup, iktidar alternatifi olacağına inanıyor.

Dalan: Tavana bakıp düşünsün

DP İzmir İl Başkanı Fatih Dalan ise Arınç'ın DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk için söylediği sözlerin yakışıksız olduğunu ifade ederek, "Turan Bey Hüsamettin Cindoruk konusunda tutarsız sözler söylüyor. İzmir İl Kongresi'nde 'Kimse onunla benim arama giremez' demişti. Buna rağmen Cindoruk'un, yaptıklarını hala anlamıyor, anlamak istemiyor" dedi.

Yönetime sadece 5 genç aldığı konusunda Arınç'ın yanlış bilgi sahibi olduğunu söyleyen Dalan, "Bilgisizce söylüyor. Yönetime 21 genç aldım. Bugüne kadar kendisi partide yönetime alacak bir tane yeni insan bulamadı. O Hüsamettin Bey ile siyaset yaparken ben meşe oynuyormuşum. 11 Ekim'deki İzmir İl Kongresi'nde herkes kimin daha çok meşe oynadığını gördü" dedi.

TAM YETKİ VERİLDİ

İlçe başkanlarıyla toplantı yaptığını ve 27 ilçe başkanının 12 Haziran'daki Kurultay'la ilgili tüm değerlendirme ve çalışmalarda kendisine tam yetki verdiğini ve bunu imza altına aldığını belirten Fatih Dalan, "Arınç madem ilçe başkanlarını 30 yıldır tanıyordu . İzmir İl Kongresi'nde ilçe başkanları ona neden oy vermedi. Bunu da gece yatağa yattığında tavana bakarken düşenmesi lazım. Bundan sonra ona yakışan yaşının ağırlığında kenarda oturup bize yol göstermesidir" diye konuştu.