BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,78
ALTIN 2.442,93
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kenan Sofuoğlu un hayali gerçekleşiyor

Kenan Sofuğoğlu katkıda bulundu, Akyazı ilçesine motosiklet ve karting pisti yapımına başlandı.

Abone ol

2007 Dünya Supersport Şampiyonu Kenan Sofuoğlu'nun katkılarıyla Sakarya'nın Akyazı ilçesinde motosiklet ve karting yarışlarının yapılabileceği bin 300 metre uzunluğunda, 7 metre genişliğinde pistin yapımına başlandı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Spor Toto'nun desteğiyle Kuzuluk yolu üzerinde, Sofuoğlu'nun satın aldığı arazide motosiklet ve karting pistinin yapımı için proje çalışmalarına start verildi. İki aydır yürütülen çalışmalar sonucunda Sakarya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri pistin yapılacağı arazide ölçüm çalışmalarına başladı.

Ölçüm çalışmalarına katılan Sofuoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, güzel gelişmeler olduğunu belirterek, Türkiye'de antrenman yapabileceği bir pistin bulunmadığını, projenin tamamlanmasıyla hayaline kavuşacağını söyledi.

ANTREMAN YAPACAK YERİM YOKTU

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Spor Toto'nun desteğiyle proje çalışmalarının sürdürüldüğünü belirten Sofuoğlu, şöyle konuştu:

''Türkiye'ye geldiğimde antrenman yapacak hiçbir yerim yoktu. Dağda antrenman yaparken ayağımı kırmamdan dolayı Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu'na durumu anlattım, çok iyi karşıladı. Ortak bir çalışma yapıyoruz. Belirli bir kısmını ben, bir kısmını belediye ve bir kısmını da Spor Toto kurduruyor. Birçok yerden destek var. İnşallah emeklerimizin karşılığını ileriki yıllarda alacağız. Niyetim, yarışları bıraktıktan sonra yarış okulu açmak ve gençlere eğitim vermek. Trafikte gençler motosikletlerle ve arabalarla kaza yapıyor. Bu piste gelerek içlerindeki adrenalin duygusunu atabilecekler. Bu bölgede böyle bir piste ihtiyaç var.''

Pisti iki ay gibi kısa bir sürede tamamlamayı amaçladıklarını ifade eden Sofuoğlu, ileriki yıllarda uluslararası karting ve motosiklet şampiyonaları yapılabilecek bir proje hazırladıklarını kaydetti.

25 yaşında olduğunu ve en az 5 yıl daha yarışmak istediğini ifade eden Sofuoğlu, şunları söyledi:

''Önümde aksilik olmadığı sürece en az 5 yıl gibi bir süre var. Çünkü 25 yaşında motor sporlarında genç sayılıyorsunuz. Pist, yarışlarda edindiğim tecrübeleri gençlere aktaracağım bir nokta olacak. Geleceği düşündüğüm için bu atılımı burada yaptık. Bu kadar tecrübe kazanıp da bunu kullanmamak çok doğru olmaz. Sakarya'dan çıkacak çok yetenekli gençler var. Birkaç dünya şampiyonluğu daha alıp gençlerin yetişmesine yönelik çalışmalar yapacağız. Pistin çalışmalarına bizzat kendim katılıyorum. Bunun nedeni pistin tam istediğim gibi olması. İleri ki yıllarda dünya şampiyonasını getirebileceğim tarzda pist olmasını istiyorum.''

Pistin bin 300 metre uzunluğunda ve 7 metre genişliğinde, uluslararası standartlara uygun olarak inşa edeceklerine işaret eden Sofuoğlu, ''10 yıldır yarışıyorum, son 7 yıldır bu pisti yapmanın hayaliyle yarışıyordum. Bir işe emek verdiğimiz zaman karşılığını alıyorsunuz. Yıllardan beri yaptığımız çalışmaların karşılığını inşallah alacağız. Pistin adı motor sporlarına uygun olacak. Önceliğimiz inşaatı tamamlamak'' diye konuştu.

DÜNYA SUPERSPORT ŞAMPİYONASI

Dünya Supersport Şampiyonası'nı da değerlendiren Sofuoğlu, başarılı bir sezon geçirdiğini söyledi.

13 yarışın 6'sını tamamladıklarını ve 6 kez podyuma çıkarak lider konumda bulunduğunu ifade eden Sofuoğlu, şunları dile getirdi:

''Her yarıştan puan toplayıp, sezon sonunda dünya şampiyonu olmak istiyorum. Bu, bir yarışa bağlı şampiyona değil. Önümüzdeki yarışlar benim için daha iyi olacak. Çünkü 2009 yılındaki son 7 yarışta çok iyi dereceler yapmıştım. Şu anda benim için güzel olan kısım geliyor. Tabi kolay bir şampiyona değil, puanlar çok yakın. Bir yarışta bile şampiyonanın durumu değişebilir, elimden gelen her şeyi yapmaya çalışıyorum. Nasibimizde şampiyonluk varsa inşallah alacağız. 6 yarışa bakıldığında şu anda lideriz. Çok yakın da olsa inşallah bunu korumaya çalışacağım. Önümüzdeki yarışlarda benim sevmediğim, rakiplerimin sevdiği, benim sevdiğim ve rakiplerimin sevmediği pistler var. Kolay olmayacak ama inşallah sonuçta mutluluğa biz ulaşacağız.''