BIST 10.046
DOLAR 32,46
EURO 34,64
ALTIN 2.391,30
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

Selahattin Demirtaş'ın ses kaydı çıktı

Selahattin Demirtaş, Diyarbakır-Ankara uçağında kavga etmişti o anların ses kaseti ortaya çıktı, ses kaydında tüm tartışma yer alıyor.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır-Ankara uçağında uğradığı saldırıyla ilgili ilk kez konuştu. Kendisine saldıran kişiden özür dilediği yönündeki iddiaları yalanlayan Selahattin Demirtaş, "Karakolda kendileriyle konuştuk, mevzuyu hallettik ve karakoldan onları da alarak çıktık" dedi.

SELAHATTİN DEMİRTAŞ'IN ÜSTÜNE YÜRÜDÜ

Diyarbakır’dan uçakla Ankara’ya giden HDP Eş Başkanı Demirtaş, uçakta bir anda bir yolcunun tepkisine maruz kaldı. 6-7 Ekim’de Kobani eylemlerinde çocuğunun yaralandığı iddia edilen bir yolcunun, “Senin yüzünden çocuğum hastanede yatıyor” dediği ve Demirtaş’ın üstüne yürüdüğü iddia edildi.

İŞTE UÇAKTAKİ KAVGANIN OLAY YARATAN SES KAYDI

PROVOKASYON OLABİLİR

TBMM'de gazetecilerle yaptığı sohbet toplantısında olay ilgili olarak ilk kez konuşan Selahattin Demirtaş, "Biz uçakta yaşanan olayı provokasyonlara yol açmamak, zemin sunmamak için kamuoyuna açıklamadık. Ben uçaktaki olayı büyütüp kişiyi ve ailesini hedef haline getirmek istemiyorum. Çünkü provokasyon zemini yaratmak isteyenler onu hedef alabilirler. Bu nedenle kimseye aktarmadım, partimizin bile haberi yok" dedi.

ASLA ÖZÜR DİLEMEDİM

Selahattin Demirtaş, karakolda yaşananları ise şöyle anlattı:

"Kişinin kimliğine ilişkin açıklama yapmadık. Karakolda kendileriyle konuştuk, mevzuyu hallettik ve karakoldan onları da alarak çıktık. 'Ben 30 yıllık Hizbullahçıyım' dedi. 'Sizi burada bırakmaya gönlüm el vermez' dedim. Ben kendisinden asla özür dilemedim, yanında bir kadın vardı, eşi olabilir ona "Siz kusura bakmayın bunlara tanık oldunuz" dedim. Şikayetçi olmadım. Bana hakaret eden kişiyi aldım karakolda çıktık."

Olayla ilgili ses kayıtları hakkında da açıklama yapan Demirtaş, "Ses kayıtlarını da, kendileri kaydettiler. Karakolda da kayıt yaptı. Ses kayıtları kesilmiş, kayıtta yok, 'Senin yaralı çocuğun benim kardeşimdir' dedim. Karakolda korumalarımı çıkardım, polisleri çıkardım. Kendisiyle baş başa görüştüm" dedi.

selahattin-demirtas1.jpg

AK PARTİLİ VEKİLE TEPKİ

Uçak tartışmasının tanığı olan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Hamzaoğulları'nın açıklamasının kendisini çok üzdüğünü belirter Demirtaş şöyle devam etti:

Ama AKP milletvekillinin açıklamaları beni çok üzmüştür. Olay sırasında bana, "Sayın genel başkan, siz haklısınız ama siz müdahale etmeyin polisleri çağıralım onlar müdahale etsinler" dedi. O gün o saatte bana hak veren bir milletvekilinin sonrasında basının karşısında başka açıklamalar yapması bizi üzmüştür. Kendisi bu olayın içinde var mıdır yok mudur, bilinçli olarak mı o uçağa binmiştir soruları bizde oluşmuştur. Bunun duyulması biz önledik. AKP milletvekili şimdi bunu büyük bir iştahla açıklamasında neyi hedeflediler?