BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Aysel Tuğluk, Demirtaş'ın bu çıkışına çok bozulacak!

Selahattin Demirtaş, Aysel Tuğluk'un hükümet çevrelerinde "darbe çağrısı" olarak yorumlanan yazısı için "Tuğluk'un kişisel görüşüdür" dedi...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
HDP milletvekili Aysel Tuğluk'un AK Parti'nin çözüm sürecinde partner olmaktan çıktığı ve Türkiye'nin "seküler güçlerini" sorumluluk almaya davet ettiği yazısına HDP lideri Selahattin Demirtaş'tan destek gelmedi. 

"HDP'NİN DEĞİL AYSEL TUĞLUK'UN KİŞİSEL GÖRÜŞÜDÜR"

Aysel Tuğluk'un hükümet medyasında bomba etkisi yapan yazısı "orduya darbe çağrısı" olarak yorumlanmıştı. Demirtaş sözkonusu yazının HDP'nin tavrını içermediğini açıklarken "bu yazı Tuğluk'un kişisel görüşüdür" olarak değerlendirdi. Demirtaş, sol ve liberal çevrelerin HDP'e dönük eleştirileri için "Karşımızdaki hükümet bu olduğu müddetçe bu görüşmeleri yapmak dışında başka seçeneğimizin olmadığını da bizi eleştiren dostlarımızın bilmesi lazım." dedi.

TUĞLUK NE YAZMIŞTI?
Aysel Tuğluk T24'te yayınlanan 29 Ekim tarihli, "Kobanê'den sonra çözüm süreci ve AKP'nin tükenişi" başlıklı yazısında şöyle yazmıştı:

Açıkça belirtmek gerekiyor ki, AKP kesin bir şekilde partner olmaktan çıkmıştır. Zira, IŞİD kartı ile sürece karşı en büyük komployu kurdu. Bu açıdan süreç konusunda devletin geleceğini düşünenler ve seküler güçler hızla sorumluluk almalıdır."
 
   

Demirtaş, özetle şu değerlendirmeleri yaptı:

"AKP DIŞINDA FİİLEN VE RESMEN ALTERNATİF YOK"

Aysel Tuğluk’un ‘AKP partner olmaktan çıktı’ şeklindeki açıklaması ise kendi düşüncesi. Partinin organlarında ele alınmış bir konu, değerlendirilmiş bir yazı değildir. Kendisi kişisel görüşlerini ifade eden bir yazı yazmıştır. Biz şu anda resmi muhatabımız olan, karşımızdaki hükümetle görüşme sürecindeyiz. Bu hükümet resmi olarak varlığını sürdürdüğü her dakikada sürecin muhatabıdır. Bunun dışında da fiilen ve resmen de başka bir alternatif yoktur. Biz AKP’yi Çözüm Süreci partneri olarak tercih etmiş değiliz. Resmi olarak seçilmiş, görev almış hükümet budur. Seçimler yoluyla başka bir hükümet gelirse, hükümette biz varsak biz başka parti varsa, onunla yürütürüz.

"GÖNLÜMÜZE GÖRE PARTNER DEĞİŞTİRİLMİYOR"

Karşımızdaki hükümet bu olduğu müddetçe bu görüşmeleri yapmak dışında başka seçeneğimizin olmadığını da bizi eleştiren dostlarımızın bilmesi lazım. Her kim yeni partner oluşturmak istiyorsa, seçimler yaklaşıyor, birlikte çalışalım partneri değiştirelim. Yeni partner oluşturmak istiyorlarsa, buyursunlar gelsinler, demokratik bir hükümeti birlikte oluşturalım. Onun dışında yol ve yöntemlerle partner değiştirmek olmaz, gönlümüze göre olmuyor bunlar.

"AKP ANONİM ŞİRKET CEO’SU ERDOĞAN"

“HDP, AKP’den daha partidir. Asıl kendileri parti olsun. Anonim şirket olmaktan çıksalar;e para, rüşvet, hırsızlık penceresinden, tüccar kafasıyla bakmak yerine biraz vicdan ölçüsüyle meselelere baksalar biz kendileriyle süreci ilerletmeye hazırız. Başlarında bir CEO var; Recep Tayyip Erdoğan, şirketin CEO’sudur. Şirket yönetir gibi ülkeyi, hükümeti, partiyi yönetiyorlar.