BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,16
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

Selahattin Demirtaş'ın anne ve babası ilk kez...

HDP eşbaşkanı Selahattin Demirtaş anne ve babasıyla ilk kez poz verdi. İşte Demirtaş'ın annesi Sadiye Demirtaş ve babası Tahir Demirtaş ile fotoğrafları.

Abone ol

DİYARBAKIR 'da seçim startını vermeden önce HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş babası Tahir Demirtaş ve annesi Sadiye Demirtaş’ın ellerini öperek hayır dualarını aldı. Selahattin Demirtaş ailesiyle ilk kez medyaya poz verdi.

7 Haziran genel seçimleri için çalışmalara start veren HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır’da annesi Sadiye, babası Tahir Demirtaş’ı evlerinde ziyaret edip ellerini öperek hayır dualarını aldı. Demirtaş, daha sonra eşi Başak ve kardeşleri Süleyman, Bahar, Şadiye, Nurcan, Aygül Demirtaş ile birlikte aile fotoğrafı çektirdi.

Burada gazetecilerin soruların yanıtlayan Demirtaş, uzun süredir annesini ve babası ziyaret edemediğini, bugün onları da ziyaret edip hayır dualarını aldığını belirterek, "İnşallah tüm annelerin babaların dualarıyla yola çıktığımızda başarılı olacağız" dedi.

selahattin-demirtaş-ailesi.jpgSELAHATTİN DEMİRTAŞ 'IN AİLESİ : (üst sıra sağdan sola), kardeşleri, Bahar Demirtaş, Aygül Demirtaş Gökalp, Şadiye Demirtaş Buluttekin, Nurcan Demirtaş Türkmen, Süleyman Demirtaş) (Alt sıra sağdan sola), eşi Başak Demirtaş, annesi Sadiye Demirtaş, Selahattin Demirtaş, babası Tahir Demirtaş)

AĞABEYİ FOTOĞRAFTA NEDEN YOK?

Demirtaş aile fotoğrafında ağabeyi Nurettin Demirtaş’ın eksik olduğunun hatırlatılması üzerine ise onun ömrünün yarısını cezaevinde geçirdiğini bir daha cezaevine girmemek için Erbil’de ’sürgün’ hayatı yaşadığını söyledi.

Demirtaş, ağabeyinin serüveniyle ilgili şöyle dedi:
"Üniversite öğrencisiyken hapse girdi, ömrünün yarısını cezaevlerinde geçirdi. Demokratik siyasete girmek istedi, partiye girdi, eş genel başkan oldu. Yargı baskısıyla siyaset yapamayacak bir hale getirdiler. Çok ağır cezalar verdiler kendisine. Çok sayıda dava açtılar. Burada bir kez daha yıllarını cezaevlerinde geçirsin istemedik şu an Erbil'de yaşıyor. Sadece o değil 10 binlerce insan sürgünde yaşamak zorunda kalıyor. Her biri benim için burukluk ve yaradır. Sadece abim değil o da onlardan biridir sadece. On binlerce insan bu şekilde ülkesinden vatanından ayrı, sadece düşüncelerinden dolayı ülkesine gelemez durumdadır. 7 Haziran’dan sonra iyi bir sonuç ortaya çıkarırsak bu problemi çözme adını, iç barış adına önemli fırsatlar yakalamış olacağız."

selahattin-demirtaş-anne-ve-babasi.jpg
Selahattin Demirtaş babası Tahir Demirtaş ve annesi Sadiye Demirtaş

selahattin-demirtaş-annesi.jpg