BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Ankara'da okullar tatil mi valilik kararı

Ankara'da kar yağışı bugünde devam edecek hava durumu kötü. Peki bugün Anlara'da okullar tatil mi, Ankara Valiliği son karar

Abone ol

ANKARA'da kar yağışı bugünde etkisini yer yer arttırarak devam edecek. Hava durumu raporlarına göre sıcaklık mevsim normallerinin altında bugün en düşün sıcaklık 0 derece olacak ve iç kesimlerde kar yağışı daha etkili olacak. Peki bugün yani 10 nisan cuma Ankara'da okullar tatil mi valilikten şu anda bir açıklama yok.

ANKARA 5 GÜNLÜK HAVA RAPORU

screen-shot-2015-04-10-at-8.00.34-am.png

Ankara’nın çevre ilçelerinde aralıklarla devam eden merkezde ise öğle saatlerinde görülen kısa süreli kar yağışının, bugün akşam saatlerinden sonra tekrar başlayacağı Ankara şehir merkezi ve il genelinde yarın sabah saatlerine kadar devam edeceği ve yerde 1-5 cm civarında kar örtüsü bırakabileceği tahmin edilmektedir. Kar yağışından dolayı meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Bölgemizin çok bulutlu, Batı Karadeniz Bölümü'nün akşam saatlerine, iç kesimlerin öğle saatlerine kadar yağışlı geçeceği tahmin edilmektedir. Yağışların kıyı kesimlerde yağmur, iç kesimlerde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenmektedir.

HAVA SICAKLIĞI

Sıcaklıkların bugün 1-3 derece azalacağı tahmin edilmektedir. Rüzgarların kuzey-kuzeydoğulu yönlerden orta, yer yer kısa süreli kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi; Batı Karadeniz kıyılarında bu sabah erken saatlerde yer yer fırtına (50-75 km/sa) gece saatlerinden itibaren batı-güneybatılı yönlerden orta kuvvette esmesi beklenmektedir.

FIRTINA UYARISI

Batı Karadeniz'de rüzgarın, kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 yer yer 9 (50-75 yer yer 90 km/s) kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın bugün etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

Kıyı kesimleri dışında bölgemiz genelinde bugün (10.04.2015 Cuma) sabah saatlerinde hafif don olayı, 10 Nisan 2015 Cuma gecesi ile 11.04.2015 Cumartesi ve 12 Nisan 2015 Pazar sabahı orta kuvvette, yüksek kesimlerinde kuvvetli zirai don olayı beklenmektedir. Zirai faaliyetlerle uğraşan vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.