BIST 9.645
DOLAR 32,52
EURO 34,88
ALTIN 2.430,01
HABER /  GÜNCEL

Mahçupyan Berat Albayrak'ın adaylığı için ne dedi?

Davutoğlu'nun Başdanışmanı Etyen Mahçupyan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak'ın AK Parti'den aday olmasını değerlendirdi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Başdanışmanı ve Akşam yazarı Etyen Mahçupyan CNN Türk ekranlarında Şirin Payzın'ın sorularını yanıtladı. AK Parti'nin vekil listeleri ve seçim sürecini değerlendiren Mahçupyan ilginç iddiaları ile dikkat çekti.

AK Parti'nin YSK'ya teslim ettiği aday listelerinde en çok tartışma konusu olan isimlerden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak'ın adaylığını yorumlayan Mahçupyan "bir tür normalleşme olarak görüyorum" dedi.

ERDOĞAN NEDEN DAMADINI ADAY YAPTI?

Erdoğan'ın neden damadı Berat Albayrak'ı milletvekili adayı yaptığı sorusuna ilginç bir yanıt veren Mahçupyan, "Eğer kavga ortamının devam edeceğini düşünürseniz damadınızı o medyanın başında devam ettirirsiniz. Ama yumuşama öngörüyorsanız kavga adamlarını başka yerlerde kullanmaya başlarsınız" dedi. Mahçupyan, Berat Albayrak'ın milletvekili olarak "farklı bir görünüm çizeceğini düşündüğünü" söyledi.

İşte Mahçupyan'ın o açıklamaları:

Burada nereye fokuslandığınız önemli. Erdoğan çok faktörlü dengeleri ayakta tutmaya çalışan birisi. Bir çok kesimi aynı anda birlikte tutmak, herkesin orada kalmasını sağlamaya dönük bir yaklaşım sergiliyor. Bunun parçası olarak bazı insanların Meclis'te olmasını yorumluyorum ve mecliste olmalarını daha güçlü hale geldiler diye de yorumlamıyorum. Bir tür normalleşme olduğunu düşünüyorum. Kavga ortamının devam edeceğini varsayarsanız damadınızı o medyanın başında tutarsınız. Ama kavga ortamının yumuşayacağını düşünüyorsanız kavga adamlarınızı başka yerde kullanmaya başlarsanız. Berat Albayrak'ın milletvekili olarak epey farklı bir görünüm çizeceğini düşünüyorum. Bir fırsat da bu onun için.

KABATAŞ YORUMU: BAŞÖRTÜLÜLER TACİZ EDİLDİ

Etyen Mahçupyan, Kabataş olayına değinerek, "ben bazı başörtülü insanların taciz edildiğini başka yerlerde biliyorum" dedi. Kabataş'ta yaşanan taciz iddiasıyla ilgili de konuşan Mahçupyan, "Başka kadınların beyanlarını veri almışken, burada bir diğer kimlikten bir kadının beyanının veri alınmaması meselesi var" diye konuştu. Mahçupyan, "Kabataş'ta ne oldu meselesi değil bu, sen kime ne kadar saygı duayarak baktın ve dinlesin meselesi bu" dedi.

"AK PARTİ ALEVİLER İÇİN ADIM ATARSA OY KAYBEDER"

AK Parti'nin seçimlerden önce Alevilere yönelik bir adım atmayacağını belirten Etyen Mahçupyan, Şirin Payzın'ın 'iktidar şimdi neden adım atmıyor?' sorusuna "seçimlere gidiliyor, çok basit seçim hesapları var siyasetçilerin. Aleviler için adım atarsa oy kaybedebilir. Orta Anadolu'da AK Parti ile MHP arasında olan oynak bir yüzde 4 var. Bunların ne yapacağını, nereye baktığını bilmiyoruz. Bu yüzden AK Parti risk almak istemiyor." tespitinde bulundu.