BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Selahattin Demirtaş seçim şarkısı İZLE

HDP Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş seçim şarkısında bu kez Türkçe seslendi, bağlama sloganıyla çıkan Demirtaş'ın seçim şarkısı beğenildi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş seçim şarkısı ile beğeni topladı, seçim vizyonunu açıklayan Demirtaş Türkçe seçim şarkısıyla hedefi 12'den vurdu.

Şişli Kent Merkezi’nde ilk kez seçim şarkısını dinleten Selahattin Demirtaş, Gezi ruhu ile seslendi. Demirtaş'ın seçim şarkısında bir önemli detay daha vardı o da ilk kez Türkçe kullanmasıydı. 

BAĞLAMADAN BAŞKA BİR ŞEY ÇALMIYOR

Selahattin Demirtaş’ın seçim sloganı "Bir Cumhurbaşkanı Düşünün" başlığını taşıyor. Bu başlık altında Demirtaş’ın özellikleri sıralanıyor. En dikkat çeken slogan: "Bir Cumhurbaşkanı düşünün bağlamadan başka bir şey çalmıyor."

Demirtaş’ın diğer seçim sloganları da şöyle: Bir Cumhurbaşkanı düşünün Demokratik Değişim, Barışçı Türkiye. Bir Cumhurbaşkanı Düşünün Ayrımcılık yapmıyor. Birleştiriyor, barıştırıyor. Bir Cumhurbaşkanı Düşünün Herkese Demokrat."

SEÇİM ŞARKISI DA TÜRKÇE

Selahattin Demirtaş ilk kez Türkçe bir seçim şarkısı ile Cumhurbaşkanlığı yarışında yarışacak. Gezi ruhunu yansıtan seçim şarkısı büyük beğeni aldı.

Kardeş Türküler'in yaptığı "Gel Demirtaş" ismini taşıyan Türkçe şarkı şu sözlerden oluşuyor;

"Artık yeni şeyler söylemek lazım.
Gel Demirtaş Demirtaş...
Amman aman bıktık valla,
Zamanı geldi, artık yetti.
Gel Demirtaş, Demirtaş
"

Demirtaş’ın BDP Genel Başkanı olduğu dönemde seçim şarkıları daha çok Kürtçeydi.