BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,56
ALTIN 2.491,71
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

Selahattin Demirtaş: İç savaş çıkabilir!

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, Güneydoğu'da yaşanan olaylarla ilgili uyarıda bulundu. Demirtaş hiç kimsenin durduramayacağı bir iç savaşın çıkabileceğini söyledi.

Abone ol

Partisin toplantısında konuşan Selahattin Demirtaş, bir kıvılcımdan hiç kimsenin durduramayacağı bir iç savaşın çıkabileceğini söyledi.

HDP Merkez Yürütme Kurulu'nun belirleneceği genişletilmiş Parti Meclisi toplantısı, Dünya Ticaret Merkezi Konferans Salonu'nda yapıldı.

"BİR KIVILCIM İÇ SAVAŞ BAŞLATIR"

Burada bir konuşma yapan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş,  "Bir kıvılcım bir bakarsınız ki hiç birimizin hesap etmediği, hiç birimizin öngörmediği bir yerden bir kıvılcım, hiç kimsenin durduramayacağı bir iç savaş başlatır" dedi.

HİÇ BİRİMİZİN HESAP ETMEDİĞİ...

Demirtaş, konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

"İşte bu şekilde kamplaşma, kutuplaşma sonrasında bir kıvılcım bir bakarsınız ki hiç birimizin hesap etmediği, hiç birimizin öngörmediği bir yerden bir kıvılcım, hiç kimsenin durduramayacağı bir iç savaş başlatır. Bosna, Yugoslavya, yakın zamanda Suriye bunlar hep acı örnekler.

SORUMLUYU BULAMAZSINIZ

Kim başlattı bilemezsiniz, sorumluyu bulamazsınız. Çünkü bir kişi değil. Hatalar silsilesi, peş peşe üst üste geldi bunun ortamı oluştu, gerisi sadece kıvılcıma bakar"