BIST 10.159
DOLAR 32,13
EURO 35,14
ALTIN 2.471,10
HABER /  GÜNCEL

Sel mağduru Samsunlular eylem yapacak

Samsun’daki selde vurgun yiyen Gaziosmanpaşa Mahallesi sakinleri felaketin sembolü haline gelen TOKİ konutlarının gündemde tutulup kendilerinin görmezden gelinmesinden rahatsız.

Abone ol

Gaziosmanpaşa Mahallesi sakinlerinden Mehmet Aslan, "TOKİ’dekiler insan da buradakiler insan değil mi? Milletvekilleri, bakanlar, herkes TOKİ’ye gidiyor. Buraya hiç kimse, bir Allah kulu bile gelmedi. Buraya gelip, bakıp, eden, soran hiç kimse yok.” siteminde bulundu.

Canik Kuzey Yıldızı konutlarında can kaybı olduğunu, en çok maddi hasarın ise Gaziosmanpaşa Mahallesi’nde meydana geldiğini belirten vatandaşlar, dertleriyle baş başa kaldıklarını savundu. Toplam zararın yarısından fazlasının kendi mahallelerinde olduğunu vurgulayan Gaziosmanpaşa Mahallesi sakinleri, yetkililere seslerini duyurmak için Cumhuriyet Meydanı'nda toplanıp eylem yapmaya hazırlanıyor.

Yetkililerin sürekli TOKİ Konutları ile ilgilendiğini belirten mahalle sakinleri, kendi aralarında oluşturdukları ekiplerle maddi zararı olan vatandaşların listesini tutmaya başladı. Mahallede yüzlerce evin sular altında kalarak kullanılamaz hale geldiğini dile getiren mahalle sakinlerinden Mehmet Aslan, “Burada TOKİ’den başka konuşulan başka hiçbir şey yok. TOKİ şöyle, böyle oldu diye konuşuluyor, ama asıl zarar burada. Burada evler yıkıldı, evsiz kalan çok sayıda vatandaş var. Buradaki evler dereden aşağıya doğru aktı gitti. TOKİ’dekiler insan da buradakiler insan değil mi? Milletvekilleri, bakanlar, gelen herkes TOKİ’ye gidiyor. Buraya hiç kimse, bir Allah kulu bile gelmedi. Buraya gelip bakıp eden soran hiç kimse yok.” diye konuştu.

SELE TAŞOCAĞI BENDİ NEDEN OLDU İDDİASI

Felaketin ardından yaşanan tartışmalarda TOKİ konutları yanındaki köprünün neden olduğunun söylenmesinin yanlış olduğunu kaydeden Gaziosmanpaşa Mahallesi sakinlerinden Fikret Sönmez şu iddiada bulundu:

“Taşkın olayı çok farklı bir olay. Yılanlıdere çöp deponi alanı olan yukarı kısımda bir taşocağı var. Bu ocaktan taş çeken araçlar köyden geçirilecekti. Köylüler buna izin vermeyince müteahhidin baskısıyla Yılanlıdere üzerine bir bent yapıldı. Sırf kamyonlar geçsin diye. O kesimde baraj yoktur. Orada bir kapak yok, sadece bir minibüs geçecek kadar bir geçit var orada, suyun geçmesi için. Yukarıdaki su fazla gelince sürüklediği molozlar orayı kapattı. Su seviyesi 150 metreye kadar yükseldi ve o bent bir taraftan patlak verdi. Bu sular burada evlerin seviyesine kadar gelirdi. Ben 38 yaşındayım, 3 -4 sefer taşkın oldu burada, ama hiç birisinde malımıza canımıza bir şey olmamıştı.”