BIST 10.159
DOLAR 32,16
EURO 35,10
ALTIN 2.470,60
HABER /  MEDYA

Ekranda Türk halkı aptal tartışması

Yazar Mine Kırıkkanat'ın 'Türk halkının yüzde 60'ı aptaldır' iması, canlı yayında tartışmalara neden oldu.

Abone ol

Habertürk TV'de Basın Kulübü adlı programının konuğu Cumhuriyet yazarı Mine Kırıkkanat'ın Aziz Nesin'in 'Türk Halkı'nın yüzde %60'ı aptaldır sözüne' atıfta bulunması tartışmalara neden oldu...

 %36.8 BENİ ÇOK MUTLU ETTİ!

Anayasayla ilgili yapılan anketlerin hiçbirinden doğru cevap alınabileceğini düşünmediğini belirten Mine Kırıkkanat “Çıkartılan anket sonuçlarından ve 'Türkiye 'nin anayasası olmazsa ne olur? ' sorusuna “Hiçbir şey olmaz” diyen yüzde 36.8 'ya işte bundan çok mutluyum. Çünkü Türkiye 'de gerçek, bilinçli, anayasanın ne olduğunu bilen, bu yüzdenin içine giren kişilerdir. Buda Aziz Nesin 'in söylediği orantıyı tersine çevirmektedir. Türkiye 'de halkın yüzde 36.8'i anayasanın ne olduğunu ve işe yaramadığını göstermektedir. Bu sonuç beni çok mutlu etti' dedi.

Anketin diğer seçeneklerini değerlendiren Kırıkkanat sözlerini daha da sertleştirdi.  'Kaos olur, işler karışır diyenler varya, bunlar neden bahsettiklerini ve anayasanın ne olduğunu hiçbir şekilde bilmiyor. Tamamen aldıkları görsel bombardıman ve işittikleri sözsel bombardımandan öteye çok muğlak fikirleri olan kişilerdir' diyen Cumhuriyet yazarı  '1980 Anayasasının hayatımıza yaptığı hiçbir olumlu katkısı olmadıktan sonra hala anayasa varmış gibi yapan kişiler ve anayasa olmasa kaos olur diyenler yüzde 63,2 anayasanın ne olduğundan katiyen habersizdir' şeklinde konuştu.

SİZİN ANLAYAMAYACAĞINIZ O KADA ÇOK ŞEY SAYARIM Kİ

Mine Kırıkkanat 'ın sözlerine sert tepki gösteren Yeni Şafak Gazetesi yazarı Salih Tuna “Aziz Nesin benzetmesinin şık olmadığını düşünüyorum. Ama şunu söyleyebilirim. Türk toplumuna böyle bir benzetme yapmak doğru değil. İnsanların anayasayı bilememeleri veya anlamamaları insanların aptal olduğu anlamına gelmez. Sizinde anlayamayacağınız o kadar çok şey sayarım ki akşam olur” diye cevap verdi.