BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,97
ALTIN 2.439,20
HABER /  GÜNCEL

Şehitlikte buruk Babalar Günü

Edirnekapı Şehitliği’ndeki evlatlarını ziyarete gelen babalar, Babalar Günü’nü buruk geçirdi. Oğullarının mezarları başında gözyaşı dökerek ...

Abone ol

Edirnekapı Şehitliği’ndeki evlatlarını ziyarete gelen babalar, Babalar Günü’nü buruk geçirdi. Oğullarının mezarları başında gözyaşı dökerek dua eden babalar, yürekleri burktu.
Babalar Günü tüm Türkiye’de mutlu ve sevinçli geçerken, evlatlarını şehit vermiş birçok baba ise bu günü buruk geçiriyor. Şehit oğullarını ziyarete gelen babalar, evlatlarının yanı başında uzun süre gözyaşı döktü. Kimi oğlunun mezarını temizledi, kimi öptü, kimi ise mezarının yanı başında dua etti.

“ŞİMDİ O BİZİM BABAMIZ OLDU”
Bir Babalar Günü’nü daha oğlundan ayrı geçirmenin burukluğunu yaşayan Murat Akbaş, “İçimiz, ciğerimiz yanıyor. Her Pazar buraya geliyorum ve kahvaltı yapıyorum. Ne yapayım işte canım, içim yanıyor. Tam 2 sene önce Ramazan ayının başında teskeresine 30 gün kala kaybettim. Van’da pusuya düştü. Sözün bittiği yerdeyiz. Anneler, Babalar Günü’nde bayramlarda yanına geliriz. Şimdi o bizim babamız oldu” dedi.

“ARTIK EN UFAK BİR ŞEYDE ŞEHİT VERMEK İSTEMİYORUZ”
Burada bilhassa şehit anne ve babalarının Babalar Günü’nü kutladığını ifade eden Şaban Çay, “Bizim acımız büyük. Acımız büyük olduğu kadar gururluyuz da. Çünkü biz şehit ailesiyiz. Şehit annesi ve babasıyız. Vatan için evlat verdik, vatan sağ olsun diyoruz. Artık en ufak bir şeyde şehit vermek istemiyoruz. Çünkü bizler yandık. Yani biliyorsunuz ateş düştüğü yeri yakıyor” ifadelerini kullandı.
(İHA)