BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,82
ALTIN 2.442,58
HABER /  MEDYA

Davutoğlu neden Başbakan olamaz?

Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrasında "kim Başbakan olacak?" sorusuna yanıt arayan Nazlı Ilıcak, Ahmet Davutoğlu'nun şansını analiz etti...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
Yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi AK Parti'nin Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlık ve AK Parti Genel Başkanlığı koltuğuna kimi oturtacağını sorgulayan Bugün si yazarı Nazlı Ilıcak çarpıcı bir iddiada bulundu.

DAVUTOĞLU'NA KOLAY KOLAY SIRA GELMEZ!

Kulislerde adı öne çıkan isimlerden Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Başbakanlık şansını kritik eden Ilıcak "AK Parti’nin esas kurucuları Tayyip Erdoğan, Bülent Arınç ve Abdullah Gül’dür. Dolayısıyla, Davutoğlu’na kolay kolay sıra gelmez; hele dış politikada bunca başarısızlıktan sonra." dedi.

İşte Ilıcak'ın yazısındaki ilgili bölüm:
 
Zaten Başbakan istese de istemese de 2015 seçimlerinin önemi itibariyle, parti bir emanetçiyi işbaşına getirmeyecektir. Genel Başkan ile Başbakan’ın ayrı kişiler olmasının ise ikilik ve zaaf yaratacağını cümle alem bilir. Ama bu yazının esas amacı, malûmu ilândan ibaret değil. Bülent Arınç maksadı anlamış; “partiyi dizayn etmek isteyen genç arkadaşlardan” söz ediyor. Selvi, Yalçın Akdoğan’dan aldığı bilgilere göre, Ahmet Davutoğlu’nun başbakan olması ihtimalini öne çıkarmış. Neden Bülent Arınç değil? Çünkü Arınç, 3 dönem engeline takılacağı için, 2015 seçimlerine partiyi götüremezmiş. Arınç bu şekilde elimine ediliyor. Ama Abdullah Gül’e nasıl bir kulp takılıyor orası belli değil. Elbette onu da istemiyorlar.

Arınç basın toplantısında konuya temas etmeseydi, Yalçın Akdoğan patentli bu lâkırdıların üzerinde hiç durmayacaktım. Erdoğan sonrası kendilerine en yarayacak formül üzerinden hesap yapanlar var fakat boşuna heveslenmesinler. AK Parti’nin esas kurucuları Tayyip Erdoğan, Bülent Arınç ve Abdullah Gül’dür. Dolayısıyla, Davutoğlu’na kolay kolay sıra gelmez; hele dış politikada bunca başarısızlıktan sonra.