BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Şehitlere DNA testi CHP'nin gündeminde

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, şehit düşen 3 askerin kimliklerinin DNA testi ile belirlenmesi ile ilgili soru önergesi verdi.

Abone ol

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istenen Toprak'ın önergesinde, "2008 yılında Aktütün saldırısı sonrası Başbakan Sayın Erdoğan, TOKİ’ye talimat vermiş ve yıllar önce kurulmuş derme çatma karakolları terörle mücadeleye uygun hale getirilmesi için çalışmaları başlatmıştı. Bu süreç içerisinde yapımı düşünülen karakol sayısı kaçtır? Kaç tanesi bitirilmiştir? Yapımı devam eden karakolların bu uzun süre zarfında hala bitirilememesinin gerekçesi nedir?" diye soruldu. 

BİR ÜLKE ASKERLERİN KİMLİKLERİ İÇİN NEDEN DNA TESTİNE İHTİYAÇ DUYAR?

"2012 Türkiye sinde terörle mücadele eden bir ülke olarak nasıl olur da terör saldırısı sonrası karakolunda şehit düşen askerlerin kimliklerini belirlemek için DNA testine ihtiyaç duyar?" diyen Toprak, "Karakol düzenleri kuvvetlendirilerek, istihbarat zafiyeti, güvenlik zafiyeti için bir çözüm mü dür? Teröristlere, güvenlik birimlerinin her an orada olabilecekleri kaygısı nasıl yaşatılabilir? Bakanlık olarak bu konuda aldığınız tedbirler nelerdir? Yeterli midir? Terör de etkin ve aktif istihbaratın sağlanamamasının sebebi nedir? Erlere operasyonel görevler verilmekte midir? Veriliyor ise verilmesi doğru mudur?" sorularının cevaplanmasını talep etti.