BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'daki alarm sona erdi

Dün başlayan ve içindeki kimyasal maddelerin patlaması nedeniyle uzun bir süre müdahale edilemeyen yangın kontrol altına alınırken, soğutma çalışmaları başladı.

Abone ol

Dün sabah saatlerinde Tuzla Tuzla Kimyacılar Sanayi Sitesi'nde yanmaya başlayan boya fabrikasındaki yangın bugün konrol altına alınabilirken, soğutma çalışmalarına tüm hızıyla devam ediliyor. Fabrikadan ise geriye kül yığını kaldığı görüldü. Bir itfaiye erinin yaralandığı yangında, itfaiyecilerin yorgun düştüğü gözlerden kaçmadı.

Tuzla Kimyacılar Sanayi Sitesi'nde bulunan boya fabrikasındaki yangını soğutma çalışmaları sürüyor. Fabrikadan yükselen dumanın çekilmesinin ardından, oluşan zarar gözler önüne serildi.

ekran-resmi-2012-08-08,-2.19.08-pm.jpg

Kimyacılar Sanayi Sitesi içinde, yaklaşık 32 bin metrekare alanda kurulu boya fabrikasında dün sabah saatlerinde yangın çıkmıştı. Kısa sürede alev topuna dönen fabrika, İstanbul itfaiyesini harekete geçirmişti. Yangın mahallindeki söndürme ve soğutma çalışmaları gece boyunca sürdü. Sabahın ilk saatlerinde söz konusu adrese takviye ekipler gönderildi. İtfaiye ekipleri yangından geriye kalan enkaza köpük ve su sıkmaya devam ediyor.

ekran-resmi-2012-08-08,-2.19.22-pm.jpg

İTFAİYE ERLERİ YORGUN DÜŞTÜ

Bu arada, gece boyunca söndürme çalışmalarına katılan itfaiye erlerinin yorgun düştükleri görüldü. İtfaiye erleri duvar diplerine oturarak dinlenmeye çalıştı.

ekran-resmi-2012-08-08,-2.19.28-pm.jpg

Alevlerin bastırılması ve dumanın çekilmesinin ardından fabrikadaki maddi hasar da gözler önüne serildi. Depolardaki boyaların, imalatta kullanılan araç ve gereçlerin tamamen yandığı görüldü. 32 bin metrekare alana kurulu fabrikadan geriye enkaz yığını kaldı. Fabrikadaki maddi hasarın tam tespiti, itfaiye ekiplerinin çalışmalarını tamamlayıp, gerekli raporun hazırlanmasından sonra yapılacak.

ekran-resmi-2012-08-08,-2.19.41-pm.jpg