BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Balayı cinayeti zanlısına 25 yıl

Güney Afrika'da balayı cinayeti davasında kiralık katil olmakla suçlanan iki sanıktan biri 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Abone ol

Güney Afrika'da balayı cinayeti davasında kiralık katil olmakla suçlanan iki sanıktan biri 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Mziwamadoda Qwabe adlı sanığın Kasım 2010'da İsveçli Anni Dewani'yi öldürmesi için İngiliz eşi tarafından kiralandığı öne sürülüyor.

Güney Afrikalı yetkililere göre Qwabe, cesedi Cape Town'da terk edilmiş bir taksinin içinde bulunan 28 yaşındaki Dewani'yi kaçırıp öldürdüğünü itiraf etti.

Qwabe'nin suç ortağı olduğu öne sürülen Xolile Mngeni adlı sanık ile karar ise henüz açıklanmadı. Mngeni'nin geçen yıl beyin ameliyatı olması nedeniyle dava birçok kez ertelenmişti.

Bu kişileri azmettirmek ve cinayete soygun görüntüsü vermekle suçlanan Hint asıllı İngiliz koca Shrien Dewani ise Londra'da bulunuyor. Yüksek Mahkeme, ruh sağlığının kötüleştiği gerekçesiyle Dewani'nin Güney Afrika'ya gönderilmesine karşı çıkmıştı.

Yüksek Mahkeme, sağlığının düzelmesi durumunda işadamı Dewani'nin sınır dışı edilebileceğini söylüyor.

Kefaletle serbest bırakılmasından sonra Güney Afrikalı bir taksi şoförü cinayet için Dewani'nin kendisine 2100 dolar verdiğini açıklamıştı. Şoför 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Dewani, karısını öldürttüğü suçlamalarını reddediyor ve Cape Town'da taksiyle kent turu yaparken saldırıya uğradıklarını ve eşinin kaçırıldığını savunuyor.