BIST 9.991
DOLAR 32,37
EURO 34,73
ALTIN 2.433,95
HABER /  GÜNCEL

Şehit pilotları aileleri böyle anlattı

Onlar gözbebekleriydi... Gökhan'ın annesi 'Allah onu bizden çok sevmiş' derken... Hüseyin'in babası 'berat gecesi bu haberi almak Allah'ın lütfu' dedi.

Abone ol
Türkiye bir kez daha yasa boğuldu! TSK'nın iki başarılı pilotunun, Suriye'nin açtığı ateşle düşürülen uçakta şehit düştükleri resmen açıklandı. Genelkurmay Başkanlığı, dün öğle saatlerinde yaptığı açıklamada, pilotların naaşlarına ulaşıldığını açıkladı.

Bu gelişmeyle birlikte günlerdir mucize olur diye bekleyen ailelerin yürekleri yandı. Malatya'dan bir şehit annesinin, İstanbul'dan ise şehit babasının ibret dolu sözleri yükseldi.

İşte şehitlerin evlerinde yaşananlar;

BABA: O BENİM CİĞERİMDİ

Naaşına ulaşılan şehit Hava Pilot Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy'un babası konuştu. Şehit babası Osman Aksoy, "Hepimizin başı sağ olsun. Vatanımız sağ olsun. Allah’ım onu en yüksek mertebelere yükseltti. O en yüksek mertebede şimdi. O her zaman benim ciğerimde.

BERAT GECESİNDE BU HABERİ ALMAK...

Sağ o geziyor.
Benim gözümün önünde her zaman. Görüyorum ben onu şuanda hissediyorum zaten. Vatanımız için her zaman dimdik ayakta duracağız. Vatanımızın için hiçbir zaman yılmayacağız. Allahın izniyle ayaktayız. Benim çocuğum ölmedi sağ. Berat gecesinde bunun haberini almak buda ayrı Allah'ımızın bize verdiği bir şey. Geride kalan şehitlerimiz, geride kalan onun arkadaşları her zaman onun arkasında yılmayacaklar devam edecekler" dedi.

10 AYLIK EVLİYDİ

Şehit pilot Hv.Plt.Tğm. Hasan Hüseyin Aksoy 10 ay önce dünya evine girmişti. 11 Ekim 2011 tarihinde Kastamonu’da düğün yapmış hayatını Banu Aksoy ile birleştirmişti.

BABANIN YÜREĞİ DAYANMIYOR

Malatyalı Yüzbaşı Gökhan Ertan’ın ailesi günler süren umutlu bekleyişin ardından acı haberi alınca yasa boğuldu. Malatya merkez Samanlı Mahallesi’ndeki Ertan ailesinin bulunduğu ev yakınlarının akınına uğrarken baba Ali Ertan fenalık geçirdi. Gece boyunca şehidin evinde bekleyen ambulanslar babayı iki kez hastaneye kaldırdı.

2.20120705083003.jpg

Şehidin öğretmen eşi de acıdan bitkin düştü. Yataktan çıkamayan acılı eş evdeki taziyelere de kalkamadı.


ANNESİ: ALLAH BİZDEN DAHA ÇOK SEVMİŞ

Hava Pilot Yüzbaşı Gökhan Ertan'ın annesi Zennure Ertan, ''Herkes gurur duyuyor onunla, ben üç kat, beş kat daha gurur duyuyorum'' dedi. AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık ve beraberindekilerin taziye ziyaretinde konuşan anne Ertan, şunları söyledi:

''Allah bizden daha fazla sevmiş diyorum. Kendi verdi, ben, verirken ağlamadım. Alırken de 'ben ağlamayacağım' dedim. İçim sızlasa bile ağlamayacağım. Ben zayıf bir insan değilim. Herkes gurur duyuyor onunla. Ben de üç kat, beş kat daha fazla gurur duyuyorum. 'Hayatım uçak' diyordu. 'Uçtuğum zaman zevk duyuyorum' diyordu. 'Baba bir gün seni de uçuracağım. Sen de bu hazzı duy' diyordu. Onun sevdiği şey, severek gittiyse ben de severek katlanırım ona.''

1.20120705083648.jpg